Vaccinläget för covid-19 i Stockholms län vecka 8

24 februari: Nu har de som bor på ett äldreboende fått sina två vaccinationsdoser. Nu pågår vaccinationen av dem som har hemsjukvård eller hemtjänst med omsorgsinsatser och ASIH. Läs om när det blir din tur här.

LÄMNA PROV OCH FÅ PROVSVAR OM COVID-19

Har du varit utomlands?

Innehållet gäller Stockholms län

Har du nyligen varit utomlands bör du isolera dig, testa dig direkt när du kommer till Sverige (om du inte testade dig inom 48 timmar innan du reste till Sverige) och sedan igen efter 5 dagar.

This information is also available in English

Har du varit utomlands och kommit till Sverige de senaste 14 dagarna bör du stanna hemma medan du väntar på att få/kunna provta dig för covid-19 och tills du har fått provsvaret/provsvaren. Du rekommenderas att ta ett första prov direkt efter resan (om du inte tog prov inom 48 timmar innan du reste till Sverige), samt på den femte dagen efter det att du kommit till Sverige. Barn födda 2015 och senare behöver inte provtas, men ska stanna hemma i sju dagar efter utlandsresa.

Gör såhär för att boka test:

  1. Öppna appen Alltid öppet.
  2. Välj provtagning för vuxna
  3. Välj "Jag har varit utomlands de senaste 14 dagarna". 
  4. Boka det andra testet dag 4, så får du din hemleverans dag 5. 

Om du saknar personnummer, har skyddad identitet eller saknar mobilt BankId eller tekniska möjligheter att boka provtagning kan du kontakta en vårdcentral så hjälper de dig. Detta gäller även barn i åldrarna 6-12 år.

Stanna hemma i minst sju dagar efter att du kom till Sverige. Det gäller också barn i förskola och skola. Undvik under hela denna tiden att ha nära kontakter och tvätta händerna ofta och noga.

För arbetspendlare gäller särskilda rekommendationer, se länk till Folkhälsomyndighetens webbplats nedan.

Om du testar positivt för covid-19 kommer vården ge dig förhållningsregler så att du inte riskerar att föra smittan vidare till andra.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats

Till toppen av sidan