Mottagningar som du kan kontakta utan remiss

Ungdomsmottagningar i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

På ungdomsmottagningen är ingen fråga för liten. Hit kan du som är mellan 12 och 22 år komma för att få hjälp och stöd eller bara för att prata. Det kan vara funderingar du har om kroppen, alkohol och droger, preventivmedel, graviditet, könssjukdomar eller relationer.

Att besöka en ungdomsmottagning kostar ingenting och de som arbetar på mottagningarna har tystnadsplikt. Du kan välja vilken mottagning du vill, oavsett var du bor. 

Här hittar du alla ungdomsmottagningar i Stockholms län

Du som är mellan 12 och 22 år kan gå hit om du till exempel:

På ungdomsmottagningen kan du träffa barnmorska, kurator, läkare. Till vissa mottagningar kan du boka en besökstid genom att logga in på 1177.

Du kan även ha videosamtal med en barnmorska via Ungdomsmottagningen online i appen Alltid öppet. Du behöver Mobilt BankID för att ladda ner appen, här kan du läsa mer.

Regionen och kommunerna samarbetar kring ungdomsmottagningarna

Det är Region Stockholm och kommunerna i länet som samverkar kring ungdomsmottagningarna. Regionen ansvarar för barnmorske- och läkarinsatsen och kommunen för kuratorinsatsen. Om vårdpersonalen inte kan hjälpa dig så ska de kunna hänvisa dig vidare till rätt mottagning.

UMO och Youmo

Det finns också två webbplatser där du kan hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer.

  • UMO är en webbplats för dig som är mellan 13 och 25 år. 
  • Youmo.se är en webbplats för dig som är mellan 13 och 20 år. Där kan du se filmer eller bilder och läsa texter på arabiska, dari, engelska, somaliska, svenska och tigrinska.
Till toppen av sidan