Andra former av vård i Stockholms län

Allergimottagningar i Stockholms län

Innehållet gäller Stockholms län

Om du behöver träffa en allergispecialist kan du själv välja vilken mottagning du ska få vård på. Du behöver ingen remiss för att besöka mottagningen men det kan vara bra att ha diskuterat med din husläkarmottagning.

Du som är 18 år eller äldre (i vissa fall redan från 16 år), och har allergiska besvär som bör bedömas av en specialist i allergologi kan vända dig direkt till en allergimottagning för att träffa en specialistläkare. Din husläkare kan även skicka en remiss till en mottagning om hen anser att du behöver specialistvård. Vissa mottagningar vill att du skriver en så kallad egenremiss innan du kan komma på ett besök. 

Här hittar du allergimottagningar i Stockholms län. Observera att även sjukhusens allergimottagningar syns i den listan. För att besöka sjukhusens allergimottagningar måste du ha en remiss från husläkare eller annan mottagning.

Vad kostar det?

Du betalar samma avgift för ett besök hos en landstingsdriven mottagning som på en privat mottagning som har avtal med landstinget. Högkostnadsskydd och frikort gäller på mottagningarna. 

Beställ tid

Du som är folkbokförd i Stockholm kan själv boka om eller boka av ett besök genom att logga in.

Bor du inte i Stockholm, men söker vård här?

Tänk på att det alltid är ditt eget landstings regler om remisser som gäller när du söker vård i annat landsting.

Till toppen av sidan