Läs veckans frågor från stockholmarna

Här presenterar vi den senaste veckans vanligaste frågor till sjuksköterskorna på telefonnummer 1177. Den här veckan ökar frågor om hand- och fotledsskador hos barn. Bland vuxna syns en ökning av frågor om könssjukdomar.

Frågor om barn

Många barn är fortfarande förkylda med hosta och snuva och feber. Dessutom ringer många föräldrar om diarréer och kräkningar – läs om hur länge det brukar smitta och om hur du kan hjälpa barnet så att hen inte förlorar vätska

Vi har också fått frågor om:

Gör ditt barns vårdärenden via nätet

Här på 1177.se kan du kontakta en mottagning för att till exempel förnya ditt barns recept eller boka tid åt ditt barn. Läs mer på 1177.se/loggainbarn.

Frågor om vuxna 

Många har ringt om röda, kliande ögon och nästäppa. Här kan du läsa om skillnaden mellan förkylning och pollenallergi.

Vi har också fått frågor om:

Du sparar värdefull tid genom att kontakta rätt mottagning direkt. Om du behöver vård snabbt, men inte har en livshotande skada eller sjukdom, får du snabbast vård på en vårdcentral eller på en närakut. Det gäller alla, även barn. Är du osäker på vart du ska åka, ring kortnummer 1177 så hjälper sjuksköterskorna dig, dygnet runt. 

Här guidar vi dig till Stockholms husläkarmottagningar, närakuter och akutsjukhus.

Logga in för att beställa mer medicin

Om du behöver förnya ditt recept kan inte sjuksköterskorna på telefon 1177 hjälpa dig, du kan däremot logga in här och fråga om den kan förnyas. Om du loggar in kan du också boka tid till vårdcentralen eller få veta vart en remiss har skickats. 

Text: Ida Friedmann

Till alla nyheter