Läs veckans frågor från stockholmarna

Det är fortfarande många som lider av feber, kräkningar och långdragna förkylningar i Stockholm just nu. Här läser du frågor som sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden fick förra veckan.

Frågor om barn

Det är fortfarande flest samtal från föräldrar om barn med feber, snuva, halsont och huvudvärk. 

Andra frågor till sjuksköterskorna har handlat om:

Gör ditt barns vårdärenden via nätet
Här på 1177.se kan du kontakta en mottagning för att till exempel förnya ditt barns recept eller boka tid åt ditt barn. Läs mer på 1177.se/loggainbarn.

Frågor om vuxna

Det är även fortsatt många som ringer in om diarréer och kräkningar, oftast har hela familjen blivit drabbade. En del har varit utomlands och vill veta om de behöver söka vård.

Andra frågor till sjuksköterskorna har handlat om:

Om du behöver vård

Du sparar värdefull tid genom att kontakta rätt mottagning direkt. Om du behöver vård snabbt, men inte har en livshotande skada eller sjukdom, får du snabbast vård på en vårdcentral eller på en närakut. Det gäller alla, även barn. Är du osäker på vart du ska åka, ring kortnummer 1177 så hjälper sjuksköterskorna dig, dygnet runt. 

Här guidar vi dig till Stockholms vårdcentraler, husläkarjourer, närakuter och akutsjukhus.

Logga in för att beställa mer medicin

Sjuksköterskorna på telefon 1177 kan inte hjälpa dig att förnya ditt recept, du kan däremot logga in här och fråga om receptet kan förnyas. Om du loggar in kan du också boka tid till vårdcentralen eller få veta vart en remiss har skickats. 

Text: Caroline Olsson

Till alla nyheter