Läs veckans frågor från stockholmarna

Här kan du läsa om de vanligaste frågorna som sjuksköterskorna på 1177 fick förra veckan från stockholmarna. Även denna vecka toppar frågor om feber hos barn och fästingbett.

Frågor om barn

Det är många föräldrar som har ringt och frågat om hur de kan hjälpa sina barn som fått förkylningar med hög feber.  

Andra frågor har handlat om:

Gör ditt barns vårdärenden via nätet

Här på 1177.se kan du kontakta en mottagning för att till exempel förnya ditt barns recept eller boka tid åt ditt barn. Läs mer på 1177.se/loggainbarn.

Frågor om vuxna

Många har ringt om fästingbett och undrat om Borrelia och TBE, och hur man ska göra när man inte får bort hela fästingen. Det viktiga är att ta bort fästingen så snabbt som möjligt, men om någon del sitter kvar behöver du inte vara orolig, kroppen kommer att stöta ut den efter ett tag. 

Andra frågor har handlat om:

Logga in på 1177.se för att förnya recept

Många ringer till 1177 för att beställa ny medicin men sjuksköterskorna på telefonnummer 1177 kan inte hjälpa dig att förnya ditt recept. Du kan däremot logga in här och fråga om receptet kan förnyas. Om du loggar in kan du också boka tid till vårdcentralen eller få veta vart en remiss har skickats.

Om du behöver vård

Du sparar värdefull tid genom att kontakta rätt mottagning direkt. Om du behöver vård snabbt, men inte har en livshotande skada eller sjukdom, får du snabbast vård på en vårdcentral, en jourläkarmottagning eller på en närakut. Det gäller alla, även barn. Är du osäker på vart du ska åka, ring kortnummer 1177 så hjälper sjuksköterskorna dig, dygnet runt. 

Här guidar vi dig till Stockholms vårdcentraler, husläkarjourer, närakuter och akutsjukhus.

Text: Malin Erlingson

Till alla nyheter