Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Undersökningar du kan göra själv

Beställ hemtest för klamydia och gonorré i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Vill du testa dig för klamydia och gonorré? Beställ ett test och få svar via nätet.

Testet är gratis och enkelt att göra. Det består av ett urinprov för dig som har penis och ett urinprov och ett prov från slidan för dig som har en slida. Du gör testet själv enligt instruktionerna som följer med.

Testet visar bara om du har klamydia eller gonorré i slidan eller penisen, alltså om du har haft slidsamlag. Har du haft analsamlag eller munsex, eller fått sperma eller slidsekret i ögonen behöver du gå till en hud- och könsmottagning eller sesam-mottagningungdomsmottagning eller en vårdcentral för att testa dig.

Beställ ett testkit

Du kan också beställa ett test. Logga in på 1177.se med din e-legitimation och klicka på ”Provtagningskit för klamydia/gonorré”. Inom några dagar kommer testet hem till dig i ett kuvert utan avsändare.

  • Logga in på 1177.se
  • Gå till ”Egen provhantering”
  • Klicka på ”Beställ provtagning och se svar”
  • Klicka på ”Beställ och registrera”

Alternativt klicka på länken https://pep.1177.se

Tips! Fyll i ditt mobilnummer eller e-postadress under "Mina inställningar" när du loggat in, så får du ett meddelande via sms eller e-post när ditt provsvar har kommit.

1. Gör testet

Du gör testet själv. Följ instruktionerna som följer med.

2. Registrera provet

Du registrerar provet genom att scanna qr-koden som finns på ditt instruktionsblad.

3. Skicka tillbaka provet

Lägg i provet i svarskartongen du fick tillsammans med ditt testkit och posta det. Du behöver inte betala porto.

4. Provsvar

Efter ungefär tio dagar får du svar när du loggat in på 1177.se. Om du fyllt i ditt mobilnummer eller e-postadress under "Mina inställningar", så får du ett meddelande via sms eller e-post när ditt provsvar har kommit.

5. Om du har klamydia eller gonorré

Om provet visar att du har klamydia eller gonorré får du information i ditt provsvar om vart du ska vända dig för behandling. Klamydia och gonorré behandlas med antibiotika. Behandlingen är gratis.

Till toppen av sidan