Aktiviteter för barn och ungdomar

Social snabbkurs i Eskilstuna

Innehållet gäller Sörmland

Utforska ungdomsverksamhet och kommunikationsfärdigheter: Lär dig effektiv kommunikation samtidigt som du upptäcker ungdomsgården "Verkstan"

Syfte och innehåll

Under denna kurs kommer du att få möjlighet att utforska och förbättra din förmåga att kommunicera effektivt med andra människor i vardagliga samtalssituationer. Vi fokuserar på att lära oss mer om kommunikationstekniker och hur man tolkar kroppsspråk och ansiktsuttryck för att underlätta interaktionen med andra.

Under de två första tillfällena kommer vi att vara på habiliteringen i Eskilstuna, där vi kommer att utforska och träna på olika aspekter av kommunikation. Detta ger dig en trygg och bekant miljö att öva i.

Men det slutar inte där! För de följande tre tillfällena kommer vi att ta med oss våra nya kunskaper och ge oss ut på äventyr till ungdomsgården "Verkstan" i Munktellstaden. Där kommer vi att få möjlighet att tillämpa våra sociala färdigheter i en verklig miljö och samtidigt upptäcka allt vad en ungdomsgård har att erbjuda.

Vi förstår vikten av att respektera individens integritet och personliga gränser. Därför deltar du i kursen på dina egna villkor, utan några krav på att delta i diskussioner om du inte känner dig redo. För de som föredrar det finns även möjlighet att ställa frågor anonymt. Även deltagares föräldrar är välkomna att delta under hela kursen.

Vi ser fram emot att välkomna dig till denna spännande och lärorika gruppinsats där vi tillsammans kommer att utforska och förbättra våra sociala färdigheter!

Målgrupp

Ungdomar 12–18 år med autismdiagnos som är aktuell på habiliteringsmottagningen.

Plats

Habiliteringsmottagningen Eskilstuna, Odlarvägen 3, Mälarsjukhuset samt Verkstan, Munktellarenan, Verkstadsgatan 5, 633 61 Eskilstuna. 

Tid

Insatsen består av fem sammanhängande träffar. Anmälan sker till samtliga.

  • Onsdag 28 augusti klockan 14.00–15.00 (Habiliteringen)
  • Onsdag 4 september klockan 14.00–15.00 (Habiliteringen)
  • Onsdag 11 september klockan 15.00–16.00 (Verkstan)
  • Torsdag 19 september klockan 15.00–16.00 (Verkstan)
  • Fredag 27 september klockan 16.00–17.00 (Verkstan)Anmälan

Sista anmälningsdag tisdag 6 augusti. Gå till anmälan genom att fylla i formuläret via denna länk webbanmälan alternativt kontakta habiliteringsmottagningen på telefonnummer 016-10 32 59.

Kontaktperson

Nemo Malmgren Lindberg
Logoped

Josefin Örn
Fysioterapeut

Till toppen av sidan