Aktiviteter för barn och ungdomar

Autismutbildning för föräldrar

Innehållet gäller Sörmland

Syfte och innehåll

Autismutbildningen är Habiliteringsverksamhetens grundläggande stöd till dig som är förälder till ett barn mellan 7–17 år med autism. Du får ta del av fakta om autism, generella tips som kan underlätta vardagen och personliga berättelser. I slutet av utbildningen kan du fylla i om du har behov av ytterligare kontakt/stöd.

Utbildningen består av sex delar: Om autism, Annorlunda beteende, Samspel och kommunikation, Sinnesintryck och motorik, Autism i vardagen, Familjeliv, energi och stress. Vi rekommenderar att du går igenom utbildningen i den ordningen den är uppbyggd.

Målgrupp

Anhöriga till barn och ungdomar mellan 7–17 år som nyligen blivit diagnosticerade med autismdiagnos och som är aktuell inom habiliteringsverksamheten. 

Plats

Detta är en webbaserad grundkurs som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon. Då kursen sker via Stöd och behandling på Mina Sidor 1177 behöver du ha bankID/FrejaID.

Tid

Totalt tar det cirka fyra timmar att ta del av utbildningen. Du kan logga in och ut hur många gånger du vill. Du har tillgång till utbildningen under 30 dagar.

Anmälan

Anmäl dig genom att fylla i formuläret via nedanstående länk alternativt via din habiliteringsmottagning på telefonnummer: 

Till toppen av sidan