Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktiviteter för barn och ungdomar

Autismutbildning för föräldrar

Innehållet gäller Sörmland

Syfte och innehåll

Autismutbildningen är Habiliteringsverksamhetens grundläggande stöd till dig som är förälder till ett barn mellan 7–17 år med autism. Du får ta del av fakta om autism, generella tips som kan underlätta vardagen och personliga berättelser. I slutet av utbildningen kan du fylla i om du har behov av ytterligare kontakt/stöd.

Utbildningen består av sex delar: Om autism, Annorlunda beteende, Samspel och kommunikation, Sinnesintryck och motorik, Autism i vardagen, Familjeliv, energi och stress. Vi rekommenderar att du går igenom utbildningen i den ordningen den är uppbyggd.

Målgrupp

Anhöriga till barn och ungdomar mellan 7–17 år som nyligen blivit diagnosticerade med autismdiagnos och som är aktuell inom habiliteringsverksamheten. 

Plats

Detta är en webbaserad grundkurs som du tar del av på egen hand på dator, surfplatta eller telefon. Då kursen sker via Stöd och behandling på Mina Sidor 1177 behöver du ha bankID/FrejaID.

Tid

Totalt tar det cirka fyra timmar att ta del av utbildningen. Du kan logga in och ut hur många gånger du vill. Du har tillgång till utbildningen under 30 dagar.

Anmälan

Anmälan sker via din habiliteringsmottagning på telefonnummer: 

  • Nyköping 0155-24 72 35
  • Katrineholm 0150-566 32
  • Eskilstuna 016-10 32 59
Till toppen av sidan