Kostnader och ersättningar

E-faktura i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Du som betalar dina fakturor till plusgiro 4950302-2 eller bankgiro 5340-1907 kan bli e-fakturakund hos Region Sörmland. Du betalar dina fakturor enkelt och säkert med e-faktura. Fördelen med e-faktura är att fakturauppgifterna redan är ifyllda och du behöver inte fylla i uppgifter som till exempel OCR-nummer, betalningsinformation och förfallodatum.

Så fungerar e-fakturan

E-faktura innebär att vi skickar fakturan elektroniskt till din internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter som dina tidigare fakturor. 

Anmälan

Anmäl att du vill ha e-faktura från regionen via din internetbank.

  1. Logga in på din internetbank och välj e-faktura
  2. Sök på Region Sörmland och fyll i anmälningsformuläret.

Anmälan kan också göras då du betalar en pappersfaktura via din internetbank. Ett erbjudande om att få e-faktura från Region Sörmland kommer upp efter du betalat. Det går även bra att anmäla e-faktura för någon annan person t ex din make/maka.

Vart vänder jag mig om jag har frågor om e-faktura?

Har du frågor om betalningen, kontakta din internetbank. Har du frågor om innehållet i fakturan kontakta den referens som finns angiven på fakturan. 

Vad händer om jag missar att betala?

Om du missar att betala din e-faktura skickas en påminnelse i pappersform. En påminnelse skickas aldrig elektroniskt.

Byte av bank

Byter du bank och vill fortsätta att betala med e-faktura, måste du anmäla dig till tjänsten på nytt i den nya internetbanken. Du behöver då inte avanmäla tjänsten i din gamla internetbank.

Avanmälan

Vill du inte längre använda e-faktura avanmäler du dig hos din internetbank.

Till toppen av sidan