ATT FÅ RECEPT OCH ATT KÖPA LÄKEMEDEL

Läkemedelslistor

Innehållet gäller Sörmland

Koll på medicinerna - vilken lista ska jag titta på?

Läkemedelslistor

Det är viktigt att hålla koll på vilka läkemedel du tar och varför, hur de fungerar, om de passar ihop och att de hanteras på rätt sätt. Det är inte alltid så lätt att som patient veta var man får den bästa överblicken över sina mediciner. Det finns två olika listor: den lista över mediciner, läkemedelslistan, som man får av sin behandlare och listan ”Mina sparade recept” som man får på apoteket. Läkemedelskommittén förklarar skillnaden mellan de båda listorna. Är du osäker, ta för vana att stämma av dina läkemedel med din läkare.

Läkemedelslistan från din läkare

Medicinlista eller läkemedelslista är den lista över läkemedel som du alltid ska be att få i samband med ditt besök hos läkare eller sjuksköterska. På denna lista kan du se vilka läkemedel som är aktuella för dig, i vilka doser de ska tas, vid vilka klockslag de ska tas och varför du ska ta medicinen.

Apotekets lista - Mina sparade recept

Mina sparade recept är en lista som du kan få på apoteket. Listan är en hjälp för dig att veta hur mycket läkemedel du har kvar att hämta ut på apoteket. På denna lista står de läkemedel som du har sparade senaste 12 månaderna på apoteket och som finns att hämta ut. Har läkemedel bytts eller om doser ändrats under de senaste 12 månaderna stämmer inte denna lista.

Till toppen av sidan