Aktuellt i Sörmland

Ny huvudentré på Nyköpings lasarett

Innehållet gäller Sörmland

Välkommen till vår nya huvudentré på Nyköpings lasarett! Huvudentrén hittar du nu i den nya vårdbyggnaden vid Brunnsgatan.

– Det känns jättebra att vi äntligen är i mål och öppnar huvudentrén i den nya vårdbyggnaden. Nu när vi öppnar på måndag den 24 januari kommer Kontaktcenter, café och butik, stilla rum och provtagningscentralen redan vara på plats. De andra verksamheterna flyttar in några i taget under hela våren, säger Mathias Hjelte, förvaltare på Nyköpings lasarett.

Under hela planerings- och byggtiden har huvudfokus varit att det ska vara ett tillgängligt sjukhus för våra patienter, besökare och medarbetare, ge större möjlighet för samverkan mellan verksamheter samt att skapa flexibla lokaler som kan anpassas i takt med utvecklingen av hälso- och sjukvården.

– Det är en otroligt stor apparat att bygga sjukhus och kräver mycket från alla våra verksamheter. Allt är planerat i detalj, från konstverk och färgsättning till eluttag och teknik. Flödena mellan de olika verksamheterna och de andra husen är väldigt viktiga, vi vill ju göra det så enkelt som möjligt för de som besöker oss men också för våra medarbetare, säger Mathias Hjelte.

Om byggnaden


Den nya vårdbyggnaden är 10 135 kvadratmeter stor och rymmer flera mottagningar, avdelningar samt servicetjänster så som café och butik, Apotek och Kontaktcenter. Byggnaden är byggt med miljövänligt material och har uppnått Miljöbyggnad guld.

• 7 våningsplan inklusive kulvertplan
• 400 dörrar och glaspartier
• 135 fönster
• 1.6 miljoner spik och skruv

 

Till toppen av sidan