Aktuellt i Sörmland

Lätt att hitta rätt på Sörmlands sjukhus

Innehållet gäller Sörmland

På Kullbergska sjukhuset finns en ny sjukhuskarta som gör det lätt att hitta rätt på sjukhuset. Den interaktiva kartan går att se i mobiltelefon eller hemma vid datorn.

- Vi är en av få regioner som har en så detaljerad sjukhuskarta, som visar vägen ända fram till mottagningen och pekar ut toaletter och incheckningsterminaler. Det känns jättekul att Region Sörmland är pionjärer inom området, säger Christine Hallström, projektledare för införandet av den nya sjukhuskartan.

I kartan knappas målet för besöket in och sedan är det bara att följa vägbeskrivningen steg för steg hela vägen fram.
- Många sjukhusbesökare känner idag en osäkerhet kring vart de ska. Det är stora områden, många begrepp och dessutom finns kanske en viss oro eller nervositet inför besöket. Med den nya sjukhuskartan är det möjligt att bekanta sig med sjukhusområdet redan innan besöket och väl på plats hjälper kartan till att hitta rätt, säger Christine Hallström.

Sjukhuskartan finns nu på de tre sjukhusen Mälarsjukhuset, Nyköpings lasarett och Kullbergska sjukhuset. Kartan är ett komplement till det befintliga stöd som finns för att hitta på sjukhusen, till exempel vägbeskrivning i kallelser, orienteringstavlor, skyltning och kontaktcenter.

Se kartan och läs mer om vilken service du erbjuds på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

Se kartan och läs mer om vilken service du erbjuds på Nyköpings lasarett.

Se kartan och läs mer om vilken service du erbjuds på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Synpunkter på sjukhuskartan
Hittat något som inte stämmer på sjukhuskartan? Skicka ändringar eller synpunkter till sjukhuskartor@regionsormland.se eller använd den inbyggda feedbackfunktionen.

Till toppen av sidan