Ögon, öron, näsa och hals

Hörsel

Det är vanligt att ha besvär med hörseln eller nedsatt hörsel. Här kan du läsa mer om olika typer av hörselnedsättningar och tinnitus.

Innehåll - Hörsel

Visa innehåll som:
 • Nationellt kvalitetsregister för hörselrehabilitering, årsrapport och statistik i Skåne

  I kvalitetsregistret finns värdefull information för dig som ska välja audionommottagning. Du får till exempel ta del av patienters upplevelser och kan jämföra olika mottagningar.

 • Tinnitus

  Tinnitus innebär att du hör ljud i öronen som andra inte kan höra. Tinnitus kan uppstå i alla åldrar och är mycket vanligt. Det finns ingen behandling som helt tar bort tinnitus. Behandlingen ska i stället lindra symtom, det kan göra att besvären försvinner.

 • Plötslig hörselnedsättning

  Plötslig hörselnedsättning kan bero på virus eller höga ljud. Ibland är det oklart vad det beror på. Att plötsligt få en hörselnedsättning kan vara obehagligt men besvären går ofta över av sig själv.

 • Nedsatt hörsel

  Nedsatt hörsel kan vara medfödd eller utvecklas med åren. Hos många kommer hörselnedsättningen gradvis. Det kan göra att du inte är medveten om att hörseln har förändrats. Vilken behandling du får beror på orsaken till din hörselnedsättning och vilka behov du har.

 • Välj audionommottagning i Skåne

  Du som bor i Skåne kan själv välja vilken mottagning du vill gå till för hörselrehabilitering. Du väljer mellan auktoriserade mottagningar som är godkända av Region Skåne.

Mer på 1177.se

Så fungerar örat, hörseln och balanssinnet

Örat består av ytterörat, mellanörat och innerörat. I innerörat finns hörselsnäckan som registrerar ljud. Här finns också balansorganet som registrerar kroppens läge och rörelse. Örats olika delar Informationen skickas sedan vidare till hörselcentrum och balanscentrum i hjärnan.

När du loggar in på 1177.se

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Till toppen av sidan