Förnya recept och håll koll på dina läkemedel och hjälpmedel

Förnya recept på nätet

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan själv välja vilket apotek eller onlineapotek du vill hämta ut receptet på om din läkare godkänner förfrågan.

Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet. Du behöver kontakta mottagningen genom att till exempel ringa dit om mottagningen inte förnyar recept via nätet.

Du kan inte förnya recept genom att ringa till 1177 på telefon. Du kan däremot förnya recept genom att logga in på 1177.se.

Genom att logga in på 1177.se kan du som är över 18 år bland annat se hur många uttag du har kvar på ditt recept, vilka läkemedel du har hämtat ut och hur nära du är att få frikort för läkemedel. Här kan du läsa mer om hur du gör det.

Så här gör du

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken Våra e-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  4. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Du får ett meddelande om att receptet är förnyat om hen bedömmer att du kan få ett nytt recept på en gång. Du kan sedan välja vilket apotek du vill hämta ut ditt läkemedel på.

Vad kostar det att förnya recept via 1177.se?

Kostnaden för att skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom 1177.se varierar beroende på var du bor och vilken mottagning du kontaktar.

Skåne

Att förnya recept via e-tjänsterna kostar inget. Men om läkaren bedömer att ett nytt läkarbesök behövs innan receptet förnyas får du betala patientavgift för själva läkarbesöket. Receptet kostar inget extra. Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Här kan du läsa mer om patientavgifter för fysiska besök och digitala möten i Skåne.

Läs mer

När du får ett recept

När du ska få ett recept är det bra att berätta för den som skriver ut receptet vilka andra läkemedel du använder, om du är gravid eller ammar.

Att få recept och att köpa läkemedel

Här kan du läsa om var du kan köpa läkemedel och om kostnader för läkemedel, till exempel högkostnadsskyddet. Du kan också läsa om vad du ska tänka på när du får ett recept och ska hämta ut det på apoteket.

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177 behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja+.

Till toppen av sidan