På förlossningen och BB

Att föda barn på Universitetssjukhuset i Örebro

Innehållet gäller Örebro län

Att föda barn är för de flesta en av de mest fantastiska upplevelserna i livet. Vårt mål är att bidra till detta genom att ge dig och din familj en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt.

Välkommen till oss på USÖ - Örebro län

Vi som arbetar här fokuserar på er och ert välbefinnande. Vi är lyhörda för era önskemål och den medicinska säkerheten går som en röd tråd genom vårt arbete.

På Universitetssjukhusets förlossningsavdelning och BB-avdelning 25 och 23 träffar du alltid erfaren och kompetent personal. Våra läkare är specialister i gynekologi och förlossningsvård.

Vi har även tillgång till barnläkare, narkosläkare och operationsavdelning dygnet runt.

Förutom kvinnor som ska föda tar vi även under kvällar, nätter och helger emot akuta bedömningar av gravida fr o m graviditetsvecka 22.

Du vänder dig till förlossningen från och med graviditetsvecka 22. Vi önskar att du ringer först, så att vi kan planera vår verksamhet och ta emot dig på bästa sätt. När du ringer till förlossningen får du prata med vår koordinator som är den barnmorska som ansvarar för telefonrådgivningen. Då får du råd om du bör åka in direkt eller om du kan avvakta hemma en stund till.

En film om att föda barn på USÖ

Textad film om att föda barn på USÖ.

Teckentolkad film om att föda barn på USÖ

Till toppen av sidan