Psykisk hälsa

För barn och unga om rättspsykiatrin i Växjö

Innehållet gäller Kronoberg

Det finns många barn och ungdomar som har en förälder eller annan anhörig som vårdas inom rättspsykiatrin. Här kan du läsa om hur det är att komma på besök, konstiga ord inom rättspsykiatrin, olika sjukdomar och annat som är bra att veta om man har en förälder eller annan anhörig som vårdas inom rättspsykiatrin.

För barn och unga om rättspsykiatrin i Växjö

Du som har en förälder eller anhörig inom rättspsykiatrin

Här kan du läsa om vilka personer som hjälper din förälder eller anhörig på rättspsykiatrin och vad hen kan få göra för olika aktiviteter.

Att leva med psykiskt sjuk förälder

Att leva med en förälder eller närstående som har en psykisk sjukdom är och kan vara annorlunda. Du är inte ensam - många har det som du. När någon i familjen blir psykiskt sjuk så påverkar det hela familjen.

Lagar som styr rättspsykiatrin

Här kan du läsa om de lagar som styr rättspsykiatrin.

När du vill komma på besök

Om du vill komma och besöka din förälder eller annan anhörig behöver du boka in en tid minst 10 dagar före besöket. Om du är under 18 år så måste en vuxen som är över 18 år följa med dig. Gärna någon som du känner dig trygg med.

Vad betyder ord inom rättspsykiatrin

Här kan du läsa beskrivningen av ord som ofta används inom rättspsykiatrin.

Länkar för ungdomar

Här hittar du länkar till stödgrupper, filmer med mera.

Vad är psykisk ohälsa?

Du har säkert varit sjuk någon gång eller haft ont någonstans i kroppen. Magsjuka gör att du mår illa och vill kräkas. Om du har ont i halsen kan det bli svårt att svälja. Det kallas för symtom. Snuva är symtom på förkylning.

Till toppen av sidan