Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.

1177

Influensa och covid-19Dags för vaccination?

Nu är det dags att vaccinera sig mot influensa och covid-19. Det gäller till exempel om du är äldre, gravid eller har en sjukdom som ökar risken att du blir allvarligt sjuk. Läs mer om rekommendationerna och hur du gör för att bli vaccinerad.

Aktuella artiklar

1177 direkt - ny digital ingång till vården

Nu kan du kontakta vården digitalt via 1177 direkt när du behöver söka vård. Logga in med e-legitimation och svara på frågor om dina symtom vardagar kl 8-14.30. Vårdpersonal hjälper dig i chatt eller video.

Nu är det dags att vaccinera sig mot influensa och covid-19

Vaccinationen mot covid-19 och influensa börjar i november. En del med ökad risk kan vaccinera sig tidigare. Här kan du läsa mer.

Så kan du ändra dina alkoholvanor

Det går att bli av med alkoholproblem. Det viktiga är att du själv vill ha en förändring. Det räcker inte att andra vill att du ska sluta. Många kan ändra vanor utan behandling

Vaccination mot HPV för kvinnor födda 1994-1999

Skydda dig mot livmoderhalscancer. Just nu kan du som är född 1994-1999 boka tid för kostnadsfri vaccination mot HPV-virus. Erbjudandet gäller fram till december 2023.

Aktuellt i Kronoberg

Region Kronoberg erbjuder inte vaccin mot RS-virus

10 oktober: Under sommaren 2023 har två vacciner mot RS-virus godkänts av Europeiska läkemedelsmyndigheten. Folkhälsomyndigheten publicerade nyligen en rekommendation om att personer som är 75 år och äldre och personer i medicinska riskgrupper som är 60 år och äldre ska vaccinera sig mot RS-virus.

Jourläkarcentralen i Ljungby öppnar 1 oktober

25 september: 1 oktober öppnar jourläkarcentralen i Ljungby upp enligt ordinarie öppettider. Jourläkarcentralen kommer ha öppet vardagar 17.00-21.00 samt helger klockan 8.00-21.00.

Digitalt stöd för viktnedgång vid övervikt

I Sverige lever mer än hälften av alla vuxna med övervikt eller obesitas. Nu finns ett digitalt stödprogram framtaget för att med information, reflektion, tips och strategier stödja invånare i sin viktnedgång.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan