1177

Covid-19Dags att vaccinera sig igen?

Covid-19 fortsätter att spridas. Det är fortfarande viktigt att vaccinera sig. Du rekommenderas att vaccinera dig igen om du är 65 år eller äldre, eller har en ökad risk att bli allvarligt sjuk och är 18 år eller äldre. Här kan du läsa mer om när du kan vaccinera dig.

Aktuella artiklar

Vaccination mot covid-19 i Kronoberg

Nu kan alla över 18 år boka höstens påfyllnadsdos mot covid-19. Vaccinera dig för att undvika att bli allvarligt sjuk, särskilt om du är äldre än 65 år eller har en ökad risk för att bli allvarligt sjuk.

Sök vård i Kronoberg

Om du är sjuk eller skadar dig ska du söka vård. Du kan söka vård på olika sätt. Här kan du läsa om var du ska vända dig och vad som gäller när du söker vård i Kronoberg.

Skapa en hållbar vana - gör en hälsoplan

Det kan vara lättare än du tror att byta en dålig vana mot en bra. När du väl bestämt dig för att göra en förändring kan det vara bra att sätta upp realistiska och tydliga mål. Ett sätt kan vara att upprätta ett avtal med dig själv – att göra din egen hälsoplan.

1177 in other languages

Here you will find a selection of information about health and healthcare from 1177.se translated to several other languages.

Aktuellt i Kronoberg

Nu kan alla över 18 år boka tid för påfyllnadsdos

26 september: Region Kronoberg välkomnar nu alla invånare över 18 år att boka tid för en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19. Samtliga påfyllnadsdoser i regionen ges med vaccin anpassat för nya varianter av viruset.

Nu införs provtagning för att upptäcka tarmcancer

16 september: Från och med mitten av september kommer du som är född år 1960 och 1962 och är folkbokförd i Kronobergs län få ett brev hem med erbjudande om provtagning för att upptäcka cancer i tjock- och ändtarmen.

För dig som besöker inneliggande anhörig

Smittspridningen av coronaviruset ökar något i Kronoberg. Därför har Region Kronoberg beslutat att införa ett antal åtgärder för att minimera risken att patienter ska drabbas av smitta. Kortfattat handlar restriktionerna om ökat skydd vid nära kontakter i vården samt återhållsamhet med besök hos inneliggande patienter.

Aktuella artiklar

Så hittar du lössen

Här finns tips på hur du hittar lössen och hur du blir av med dem.

Så tvättar du händerna

Genom att tvätta händerna på rätt sätt kan du undvika att själv bli sjuk och att smitta andra om du redan är sjuk.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan