Njur- och dialysmottagningen Västervik

Östra Kyrkogatan 48, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–15.30
Tisdag07.00–15.00
Onsdag07.00–15.30
Torsdag07.00–15.00
Fredag07.00–15.00
Lördag07.00–14.00
SöndagStängt

Besöksadress:
Östra Kyrkogatan 48, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Njur- och dialysmottagningen, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Njur- och dialysmottagningen finns på Västerviks sjukhus, hus 20, plan 7. Lättast kommer du till oss genom att gå in via sjukhusets huvudentré.

Parkering finns i nära anslutning till sjukhuset. Se parkering- och områdeskarta under rubriken Praktisk information längre ner på sidan.

Hitta på plats:

Lättast kommer du till oss genom att gå in via huvudentrén. Anmälningsskärm finns vid huvudentréns kassa. Gå sedan förbi cafeterian och ta hissen till plan 7. Väntrum innanför glasdörren.

Till oss kommer du för utredning och behandling av njursvikt. Här utreds även du som ska få en ny njure och du som är tänkt att donera en njure. För mer information om våra olika mottagningar, läs under rubriken vårt utbud.

Driftsform: Region

Här hittar du information och kontaktuppgifter till de mottagningar som finns på Njur- och dialysmottagningen, Västervik.

 • Till oss kommer du som behöver hjälp med att rena blodet när inte njurarna klarar av det på egen hand längre. Blodet förs in i en dialysmaskin där det renas. Här hjälper vi dig med behandlingen och följer ditt behov av dialys.

  Kontakta oss via våra e-tjänster eller via telefon 0490-867 56.

  Läs mer på 1177.se:

 • Till oss kommer du som har en medicinsk njursjukdom. Hit kommer du för utredning, behandling och uppföljning. Vid behov av njurtransplantation utreds både givare och mottagare här. För dig som fått en ny njure får du även din uppföljning härifrån.

  Kontakta oss via våra e-tjänster eller via telefon 0490-860 59 (röstbrevlåda).

  Läs mer på 1177.se:

 • Till oss kommer du som ska börja med eller har pågående behandling med peritonealdialys, även kallat bukhinnedialys eller påsdialys. Dialysen hjälper njurarna att rena blodet när de inte längre klarar av det på egen hand. På mottagningen får du hjälp med behandling, uppföljning och hjälpmedel.

  Kontakta oss via våra e-tjänster eller via telefon 0490-865 08 (röstbrevlåda).

  Läs mer på 1177.se:

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Telefontider (röstbrevlåda)

Njurmottagning telefon 010-358 6059

Påsdialysmottagning telefon 010-358 6508

 • Apotek Lejonet

  hus 11, ingång a

 • På Västerviks sjukhus finns möjlighet för dig som närstående eller patient att övernatta på vårt patienthotell. Patienthotellet ligger på Västerviks sjukhus i hus 7, källarvåningen. Hus 7 ligger till höger om huvudentrén. 

  Patienthotellet Västervik

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Röda Korset erbjuder stöd och hjälp till dig som är patient eller besökare på våra sjukhus. Du hittar värdarna från Röda korset vid sjukhusets huvudentré. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som att vägleda bland hissar och korridorer eller bara lyssna och vara sällskap när väntan blir lång. 

 • Vi erbjuder gästaccess till internet via trådlöst nätverk på de flesta platser. Servicen är kostnadsfri och det finns två olika sätt att ansluta sig, antingen via sms eller via förtryckta pappersbiljetter som kan hämtas vid informationsdisken på respektive sjukhus. 

  Uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk och om RegionKalmarlan-GUEST dyker upp i listan finns det möjlighet att ansluta sig.

  Inloggning via sms

  1. Anslut dig till det trådlösa nätverket RegionKalmarlan-GUEST. 
  2. Beroende på vilken enhet du använder kommer du antingen automatiskt till en inloggningssida eller får manuellt starta din webbläsare för att se inloggningssidan. 
  3. Läs instruktionen på sidan och klicka sedan på länken längst ner ”Jag har inget konto”. Ange därefter förnamn, efternamn och mobilnummer och klicka på knappen ”Registrera”.
  4. Nu skickas användarnamn och lösenord till din mobiltelefon, notera uppgifterna och ange dem sedan på sidan under ”Användarnamn” och ”Lösenord” och klicka på knappen ”Anslut”.
  5. Sista steget är att läsa och godkänna Region Kalmar läns användaravtal, Klicka på knappen ”Godkänn”. Ditt konto är giltigt i 24 timmar, sedan behöver du registrera dig igen.
 • Vilken mat som serveras på vårdavdelningar, BB och psykiatri ser du i våra patientmatsedlar.

  Café Smultronstället

  Vi erbjuder sallader, smörgåsar, pajer, kakor, kaffe, te och annan dryck. Vi har även tidningar, godis, glass och lotter.

  Öppettider
  Måndag - Torsdag: 8.00-16.00 
  Fredag: 8.00-14.00

  Café Smultronstället ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

  Restaurang Blåklinten

  Vi serverar tre olika varmrätter, varav en vegetarisk samt dagens sallad.

  Öppettider 
  Vardagar 11.00-13.30

  Restaurang Blåklinten ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Här hittar du parkering- och områdeskarta för Västerviks sjukhus. Det finns ett flertal avgiftsbelagda parkeringar på sjukhuset och de är utmärkta med P på kartan. De parkeringsappar som fungerar på sjukhusets parkeringar är Easy Park och Parkster.

  Karta över Västerviks sjukhus

 • I anslutning till sjukhusets huvudentré hittar du sjukhusets reception. Här kan du till exempel fråga om vägen till mottagning eller avdelning och få hjälp med att boka din sjukresa eller färdtjänst. I receptionen kan du också betala din patientfaktura kontant om du ej kan betala via internet.

 • Det finns rullstolar att låna. De hittas i huvudentrén på sjukhuset. 

 • Andaktsrum finns i hus 21.
  Sjukhuskyrkan på Västerviks sjukhus

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan