Aktuellt

Här kan du läsa nyheter och aktuellt från 1177 Vårdguiden. För att se lokala nyheter måste du välja region längst upp på sidan.

Innehåll - Aktuellt

Balansera mera

Risken för att du ska tappa balansen och ramla ökar med åldern. Men du kan förebygga fallskador genom att röra på dig. Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja träna muskler, kondition och balans!

Det nationella vaccinationsprogrammet för barn utökas med rotavaccin

Från och med den 1 september 2019 kommer vaccination mot rotavirus att erbjudas gratis till alla spädbarn i hela landet.

Fler barn rör på sig tillsammans för Världens Barn

För sjätte året arrangerar Region Kalmar län, P4 Kalmar, Högby IF och Kalmar FF folk- och motionsfesten med Världens Barnloppet nu på lördag den 5 oktober.

Psykisk hälsa och suicid i fokus

Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. En viktig dag som lanserats av Världshälsoorganisationen, WHO, för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan.

Rotavirusvaccination erbjuds nu till alla barn

Från och med 1 september ingår vaccin mot rotavirus, som orsakar magsjuka, i det allmänna barnvaccinationsprogrammet.

Utsatthet och normer på nätet – öppna föreläsningar

Ungas utsatthet, beteende och normer på nätet är ämnet för årets psykiatridagar. Två föreläsare ger öppna föreläsningar i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vill du bli hjärnstark?

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer intelligent? Ta del av hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa.

Till toppen av sidan