Om vaccin mot covid-19

Vaccination mot covid-19 för 12-15-åringar

Innehållet gäller Halland

Med start i vecka 41 kommer barn som är 12-15 år successivt att erbjudas vaccination mot covid-19. Vaccinet kan ges från den dag du fyller 12 år. Vaccinationen är frivillig och gratis.

Vaccinationen erbjuds på skolan

Vaccinationen mot covid-19 kommer att ske på din skola. Skolan kommer att informera om när det är dags för vaccination och var på skolan den kommer att ske.

Brev från Region Halland om vaccinationen

Du och din/dina vårdnadshavare får ett brev från Region Halland om vad som är viktigt att tänka på innan och efter vaccinationen.

Brev från Region Halland om vaccinationen

In English: Vaccination against COVID-19 - information for people born between 2006 and 2009 and for their legal guardians

Arabiska: Brev från Region Halland om vaccinationen

Samtyckesblankett och hälsodeklaration

Din/dina vårdnadshavare måste bekräfta att de vill att du ska vaccinera dig mot covid-19. Det gör de genom att skriva på en så kallad samtyckesblankett. Det är viktigt att blanketten tas med till vaccineringen. Samtycket omfattar båda doserna.

Innan vaccinationen ska du svara på några frågor om din hälsa, en hälsodeklaration. Den behövs för att man ska veta om det finns något som gör att du inte kan vaccineras, det kan till exempel vara en allvarlig allergi mot något ämne i vaccinet.

Samtyckesblankett och hälsodeklaration

In English: Consent form and health declaration for vaccination against COVID-19

Mer information

Läs frågor och svar om vaccination av barn och unga

På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa om vaccination för barn och ungdomar: Barn och ungdomar - om vaccination mot covid-19

Faktablad från Folkhälsomyndigheten: Vaccination mot covid-19 för barn som är 12 år eller äldre (finns på flera olika språk)

Till toppen av sidan