Om vaccin mot covid-19

Boka vaccination mot covid-19 i Halland

Innehållet gäller Halland

Alla som vaccinerar sig mot covid-19 bidrar till att stoppa pandemin.

Boka dos 1 eller 2

För dig som är 18 år eller äldre

Du loggar in med e-legitimation och bokar tid på valfri vårdcentral. 

Tid för andra dosen bokas i de flesta fall av personalen när du får din första dos. Om du inte fått en tid för andra dosen, eller avbokat den tid du fått, så kan du själv boka en tid. Det ska gå tre till sju veckor mellan dos 1 och 2.

 

 

Boka påfyllnadsdos

Du rekommenderas att vaccinera dig igen om du är 65 år eller äldre, eller om du har en ökad risk att bli allvarligt sjuk och är 18 år eller äldre.

 

Även du som är 18 år till 64 år har möjlighet att vaccinera dig igen. För dig är det möjligt att få totalt fyra doser.

Du som har kraftigt nedsatt immunförsvar, och där ansvarig läkare bedömer ett kortare intervall mellan doserna, ring tfn 010-476 19 35 för att boka vaccinationstid. 

Bilden visar vilka doser som rekommenderas till olika grupper. De gröna dropparna motsvarar höstdosen som rekommenderades från den 1 september 2022.

Om du inte har BankID eller motsvarande e-legitimation

Du som inte har Mobilt BankID, BankID eller Freja eID Plus kan ringa 010-476 19 35 för att få hjälp att boka tid. Tjänsten är öppen måndag-fredag kl 8-16. 

Om du har fått de första doserna i en annan region, se till att ha ditt vaccinationskort eller covidbevis till hands när du ringer. Du behöver berätta vilket datum du fick senaste dosen. 

Om du behöver omboka tiden

Om du blir förkyld eller får andra symtom på covid-19 ska du inte komma till vaccinationen utan omboka din tid.

 

 

Om du inte kan logga in med BankID eller annan e-legitimation kan du ringa den vårdcentral där du har din bokade tid för vaccination eller 010-476 19 35.

Till toppen av sidan