Vården i Halland

Vad gäller när du söker vård i Halland

Innehållet gäller Halland

Du har rätt att söka vård i hela landet. Regler för remiss och vårdgaranti kan skilja mellan olika regioner. Här kan du läsa om vad som gäller i Halland.

Vad finns det för vård?

Här finns information om att välja vårdcentral och att välja öppen specialistvårdsmottagning i Halland. Öppen specialistvård är vård du kan söka utan att behöva bli inlagd på sjukhus. 

Remissregler

I Halland finns inga remisskrav för att söka öppen specialistvård men för att du ska få rätt hjälp utifrån ditt behov är det alltid bra om du först vänder dig till din vårdcentral

Egenremiss

Om du själv vill kontakta en öppen specialistvårdsmottagning skickar du en så kallad egenremiss. De flesta mottagningar har  ”Begäran om egenremiss” som e-tjänst, och är du folkbokförd i Halland hittar du det enklast genom att logga in på 1177. Du kan också ringa mottagningen – du hittar kontaktuppgifter i Hitta vård.

Att skicka en egenremiss betyder inte automatiskt att du får komma till mottagningen, du kan bli hänvisad att gå till din vårdcentral. 

Vårdgaranti

Vårdgaranti innebär i stora drag att du ska få göra ditt besök och få vård inom en viss tid. Läs mer om Vårdgarantin här. 

Vårdgarantiservice hjälper dig till en ny vårdgivare om du inte blivit erbjuden vård inom vårdgarantins tidsgränser. 

Patientavgifter

Här hittar du vilka patientavgifter som gäller i Halland. 

Här kan du få svar på dina frågor

Om du har frågor om vårdgaranti eller frågor om vård i en annan region kan du kontakta Vårdgarantiservice. 

Om du har synpunkter på den vård eller behandling du fått kan du kontakta Patientnämnden i Halland

Till toppen av sidan