Förlossningsavdelningen Hallands sjukhus Halmstad, Halmstad

Huvudentré, ingång 4, målpunkt C, plan 3

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

035-13 66 60

Öppet idag

 • Dygnet runt

Telefontid idag

 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - SönDygnet runt

Öppettider

 • Mån - SönDygnet runt
Besöksadress:
Huvudentré, ingång 4, målpunkt C, plan 3
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Förlossningsavdelningen, Hallands sjukhus Halmstad, 30185 Halmstad

I Halland har vi två förlossningsavdelningar med tillhörande BB. Verksamheterna ligger på Hallands sjukhus i Halmstad och Varberg. Till oss hälsas alla födande välkomna oavsett hemort. Om du under din graviditet har gått på kontroller hos Kvinnohälsovården i Halland har vi tillgång till din journal digitalt.

I Halland jobbar vi för människors lika värde oavsett tillhörighet. Som stöd och hjälp under din förlossning och eftervårdstid finns vår kunniga och engagerade personal bestående av barnmorskor, undersköterskor, förlossningsläkare, barnläkare och anestesiläkare. Vi har samarbete med högskolor och universitet vilket ger oss tillgång till barnmorskestudenter samt läkarkandidater. All personal har tystnadsplikt och finns här för er.

Driftsform

Driftsform: Region

Publicerad: 2021-10-06

Just nu är det stor spridning av RS-virus i samhället. En RS-virusinfektion brukar börja som en vanlig förkylning. Nästan alla barn får en infektion med RS-virus under de första två levnadsåren. Oftast är sjukdomen lindrig, men barn under ett år och barn som tillhör en riskgrupp kan bli allvarligt sjuka. Läs mer om viruset här.

 • När du känner att det är dags för barnet att komma till världen ska du/ni ringa till förlossningsavdelningen för att rådgöra med barnmorska så kan vi förbereda er ankomst.  Du kommer till oss tillsammans med din partner eller annan närstående person som du vill ska vara med under förlossningen.

 • Länk till virituell visning

  • Journalhandlingar från Kvinnohälsovården, MHV1 och MHV2 – graviditetsvård.
  • Blodprov ska tas i hemregionen i vecka 27-29 och skickas till transfusionsmedicin i Halmstad för blodgruppering och antikroppscreening.
 • I mån av plats erbjuder vi familjerum på BB där ni kan vara tillsammans och lära känna ert barn. Hur lång din vårdtid på BB blir beror på ditt vårdbehov. Vid en normal förlossning är du kvar minst 6 timmar förutsatt att både mamma och barn mår bra.  Alla barn undersöks av barnläkare innan de får åka hem.  Normal BB vårdtid är 1-2 dygn för förstföderskor och cirka ett dygn för omföderskor. Därefter finns BB mottagningen tillgänglig för frågor och stöd.

 • Du som är gravid eller nyss fött barn har möjlighet att delta i graviditetsenkäten och svara på frågor om hur du upplever vården och din egen hälsa. Varje graviditet och förlossning är unik, därför är det viktigt att just du deltar. Fyll enkäten här.

Till toppen av sidan