Vården i Halland

Service för besökare på Hallands sjukhus Halmstad

Innehållet gäller Halland

För dig som vårdas på eller besöker Hallands sjukhus Halmstad kan det vara bra att känna till vilken service som finns.

Hallands sjukhus Halmstad

Adress
Hallands sjukhus Halmstad, Lasarettsvägen, 301 85 Halmstad, Telefon (växel): 035-13 10 00, Kartkoordinater: N 56° 40.877' E 12° 50.769'

Apotek
Apoteket Berguven finns i sjukhusets huvudentré. Här kan du hämta ut medicin i samband med ditt sjukhusbesök.
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-19.00.
Lördag, söndag och helgdag kl. 10.00-16.00.
Telefon 0771-450 450 Apoteket Berguven

Besökstider
Besökstiderna kan variera mellan de olika vårdavdelningarna. Fråga vårdpersonalen vilka besökstider som gäller. Under sommarperioden kan receptionens öppettid vara något begränsad på eftermiddagar och fredagar. 

Bibliotek
Sjukhusbiblioteket är öppet för personal, studerande, patienter och närstående. Här finns böcker, tidningar, tidskrifter, ljudböcker, musik och film, att läsa på plats eller låna. Dessutom kan man söka information via internet samt koppla av i en lugn miljö.

Blommor/växter och dofter
Blommor/växter och starka dofter, som till exempel parfymerade produkter, kan orsaka besvär för personer med astma, allergi och annan överkänslighet. Vänligen tänk på det när du besöker sjukhuset.

Buss
Busshållplats finns utanför parkeringshuset, mittemot huvudentrén. Personalen i receptionen kan ge upplysningar om tidtabell, som även visas på tv:n vid entrén. Länk till Hallandstrafiken.

Cafeteria och kiosk
Cafeterian och kiosken finns i huvudentrén.
Öppettider: Måndag-fredag kl. 07.30-19.00.
Lördag, söndag och helgdag kl.10.30-16.30.

Fotografering
Det är inte tillåtet att fotografera eller filma andra människor inom Hallands sjukhus, varken personal eller patienter och närstående, utan medgivande från personerna i fråga.

Handhygien
Minska risken för smittspridning av bakterier genom att använda handsprit, som finns på mottagningar och vårdavdelningar.

Handikapparkering
Handikapparkering finns i anslutning till i stort sett samtliga entréer.

Informationstavlor
Informationstavlor finns i huvudentrén, samt utanför parkeringshuset.

Internet/Wifi
Du kan använda egen dator på vårdavdelningarna, men det finns vissa säkerhetsbestämmelser att följa om el-skydd m.m. Tillgången till trådlöst nätverk är begränsad. Fråga personalen om vad som gäller.

Parkering
I parkeringshuset mittemot huvudentrén finns drygt 300 parkeringsplatser, samt ytterligare ett antal i anslutning till andra entréer på sjukhusområdet. I parkeringshuset och vid parkeringarna på Thomégatan går det bra att betala med kort, övriga parkeringar har myntautomat. Det även bra att betala med mobiltelefonen. Det finns tre olika mobilappar; Easypark, Sms-Park(Inteleon) och Parkster.
Parkeringstaxan på dessa parkeringar är 5:- per timme, vardagar mellan kl 9 - 18 och lördagar mellan kl 9 - 12.

Reception
I receptionen i huvudentrén kan du få hjälp med många olika saker. För flera av våra mottagningar anmäler du dig och betalar här inför ditt besök. Receptionen hanterar bland annat hittegods, rullstolar vid huvudentrén och försäljning av Hallandstrafikens buss- och tågkort. Här finns också en direkttelefon till Resam-bokningen.
Öppettider: Vardagar 07.00-17.00

Restaurang
Restaurang Galaxen serverar lunch varje dag och är öppen för alla.
Öppettider: Måndag-fredag kl. 11.00 -13.30.
Lördag, söndag och helgdag stängt.

Rökning och snusning
Hallands sjukhus är ett tobaksfritt sjukhus. Rökning är tillåten endast på anvisade platser utomhus.
Patienter som vårdas på sjukhuset erbjuds hjälp med att sluta röka och snusa.

Sjukhuskyrka
I sjukhuskyrkan arbetar präst, pastor och diakon som finns till tjänst för patienter, anhöriga och personal. De som arbetar i sjukhuskyrkan har tystnadsplikt. Du kan själv ta kontakt med dem via sjukhusets växel, tfn 035-13 10 00 eller med hjälp av sjukhusets personal. Andaktsrummet är öppet dygnet runt. Gudstjänst söndag kl. 16.00.
Läs mer på Svenska kyrkan Halmstad 

Sjukresor
Du som bor i Halland har i vissa fall rätt till ersättning för resor i samband med läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård. En viss del av resekostnaden måste du dock alltid stå för själv.
Läs mer om sjukresor, www.1177.se/sjukresor

Telefon
Det är tillåtet att använda mobiltelefon i gemensamma utrymmen som entréer, korridorer, kulvert och restaurang, men inte inne på vårdavdelningar och mottagningar. Det är inte heller tillåtet att använda mobiltelefonen för ljudupptagning eller som kamera, utan omgivningens medgivande. Vissa verksamheter kan erbjuda patienttelefon. Fråga personalen vad som gäller.

Till toppen av sidan