Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Vården i Dalarna

Så söker du vård i Dalarna

Innehållet gäller Dalarna

Om du blir sjuk ska du få den hjälp du behöver. Ibland kan det räcka med rådgivning. Så här tar du kontakt med vården i Dalarna.

Om du behöver råd - ring 1177

Ring telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. En sjuksköterska svarar på dina frågor, ger dig råd och hjälper dig att komma till rätt mottagning om det behövs.

Guide för vanliga symtom

Här finns en guide där du svarar på frågor och får vägledning om när du ska söka vård Vanliga symtom - när ska jag söka vård? 

Om du blir sjuk

Ring din vårdcentral eller 1177

Ring din vårdcentral för rådgivning om du blir hastigt sjuk, men det är inte livshotande. Vårdcentralen har öppet vardagar klockan 08:00-17:00. Är det kväll eller helg ringer du 1177. Sjuksköterskan ger dig råd och kan boka jourtid på en närliggande mottagning.

Sök vård digitalt med 1177 direkt

Du kan söka vård digitalt på din vårdcentral genom tjänsten 1177 direkt. Du får en automatisk bedömning av dina symtom och besvär och får sedan chatta med vårdpersonal. 1177 direkt är öppen alla dagar 08:00-21:00.

Om det är bråttom - ring 112

Ring 112 om du eller någon annan är allvarligt sjuk eller svårt skadad eller åk till närmsta akutmottagning. Är du osäker på om det är livshotande eller inte, ring 112.

Åk inte till akuten för lättare besvär

Akuten måste prioritera allvarliga sjukdomar och olyckor. Du kan få vänta länge om du har lättare besvär eller bli hänvisad till vårdcentralen. Ring 1177 om du är osäker på om det är akut eller inte.

Om du har lättare eller tillfälliga besvär

Om du har lättare eller tillfälliga besvär kan du söka vård via appen Min Vård. I appen gör vårdpersonal en medicinsk bedömning och skriver remiss eller recept om det behövs. Min Vård är öppen vardagar kl 08:00-17:00 och även vissa kvällar och helger.

För unga

Du som är mellan 13 och 25 år kan ta kontakt med vården med hjälp av appen Ung i Dalarna. I appen bokar du en ledig tid som passar dig. Du får prata med vårdpersonal via videosamtal i din smartphone eller surfplatta.

Till toppen av sidan