KONTAKTA VÅRDEN PÅ NÄTET

Ungdomsmottagning Dalarna online

Innehållet gäller Dalarna

Välkommen till Ungdomsmottagning Dalarna online. Här kan du som är mellan 13-24 år prata med personal via videosamtal i din smartphone eller surfplatta.

Illustration med symbol för UMD - ungdomsmottagningen Dalarna online, samt illustration över appens förstasida i en smartphone

Du kan prata med oss om bland annat relationer, skola, familjen, kroppen, preventivmedel, sexualitet, psykisk hälsa, alkohol och droger. Inga frågor är för stora, för små eller oviktiga. Du har rätt att må bra! Besöket är kostnadsfritt och sker under tystnadsplikt. Ladda ner appen: "Ung i Dalarna" på Google Play eller App Store.

Ungdomsmottagning Dalarna online är ett komplement till Region Dalarnas fysiska ungdomsmottagningar.

Om vi under ett onlinesamtal bedömer att undersökning eller provtagning behövs kan vi rekommendera dig att boka ett besök på någon av våra fysiska mottagningar. Vår mottagning är HBTQI-certifierad.

HBTQI_cert_sigill.png

 

Så här går det till att boka ett videosamtal

Börja med att ladda ner appen Ung i Dalarna via Google Play eller App Store. Följ sedan dessa steg:

  1. Logga in säkert med BankID. Läs mer om hur du skaffar BankID på din banks hemsida.
  2. Boka en ledig tid som passar dig. Du får en mejlbekräftelse samt ett sms att din tid är bokad.
  3. Dagen innan mötet får du en första påminnelse och en timme innan mötet ska äga rum får du ytterligare en påminnelse.
  4. Gå in i appen. Då du är inloggad i appen kommer du att placeras i ett väntrum. Videomötet startats därefter automatiskt på vårdgivarens initiativ. Mötet genomförs via videolänk i din smartphone eller surfplatta.

Säkerhet

All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med BankID och vårdgivare med SITHS-kort.

Vilket tekniskt stöd behöver jag för att använda Ung i Dalarna?

Appen Ung i Dalarna finns tillgänglig på:

  • Iphone och Ipad: iOS v.8.0 eller senare
  • Smartphones och läsplattor: Android (v.4.4 eller senare)
  • Dator med webbkamera (Firefox eller Chrome webbläsare).

Du behöver ett BankID/mobilt BankID för att logga in, samt god internetuppkoppling. Innan samtalet kan du göra ett bandbreddstest via Bredbandskollen så att du vet att du har bra uppkoppling. Du behöver minst 5MB, men helst 10MB eller mer för optimal kvalitet.

Har du frågor om Ungdomsmottagning Dalarna online?

Om du har frågor om Ungdomsmottagning Dalarna online kan du skicka ett mejl till vår funktionsbrevlåda: um.online@regiondalarna.se

Till toppen av sidan