ÅNGEST

Traumapodden

Innehållet gäller Värmland

Traumapodden riktar sig till dig som har blivit traumatiserad och som vill få hjälp i att bättre förstå dig själv, hur du fungerar och vad du kan göra för att må bättre. Den riktar sig även till dig som jobbar med traumatiserade patienter inom andra verksamheter och vill veta mer om vad som kan vara bra att veta i arbetet med dem.

Paola Gelvez och Ida Martinsson är psykologer på centrum för traumatisk stress (CTS), en länsövergripande verksamhet inom Landstinget i Värmland.

I Traumapodden samtalar Paola och Ida med sina kollegor på CTS om hur man kan förklara trauma, diagnosen PTSD och tillhörande diagnoser, samt hur man bedriver traumafokuserad terapi.

På CTS arbetar man genom traumafokuserad terapi med patienter med komplext posttraumatiskt stressyndrom (C-PTSD) och/eller dissociativa syndrom. CTS erbjuder även asylsamtal, samt utbildning och handledning till andra verksamheter.

Avsnitt
I vårt första avsnitt går vi igenom vad det innebär att bli traumatiserad och hur PTSD-symtom kan se ut och påverka din vardag. Avsnittet fokuserar till störst del på relationella trauman.

Avsnitt 1 - Klicka på länken för att lyssna på avsnittet på Youtube.

Till toppen av sidan