Undersökning & behandling

Behandling med läkemedel

Här kan du läsa olika texter om läkemedel, till exempel behandling med läkemedel vid olika sjukdomar. Du kan också få råd om hur du tar läkemedel och annat som kan vara bra att veta när du använder läkemedel.

Innehåll - Behandling med läkemedel

Visa innehåll som:
 • Att få recept och att köpa läkemedel

  Här kan du läsa om var du kan köpa läkemedel och om kostnader för läkemedel, till exempel högkostnadsskyddet. Du kan också läsa om vad du ska tänka på när du får ett recept och ska hämta ut det på apoteket.

 • Läkemedel utifrån diagnos

  Här kan du läsa om läkemedelsbehandling vid olika sjukdomar.

 • Råd om läkemedel

  När du tar läkemedel är det en del du bör tänka på. Här kan du läsa om vad som är viktigt att känna till när du tar läkemedel.

 • Olika sätt att ta läkemedel

  Här kan du hitta praktiska råd och läsa om hur du tar olika former av läkemedel.

 • Om läkemedel

  Här kan du läsa om vad läkemedel är och vilka tillsatser som kan finnas i läkemedel. Du kan också läsa om hur de kan påverka miljön.

 • Behandlingar med läkemedel

  Här kan du läsa om några speciella läkemedelsbehandlingar.

Mer på 1177.se

Vad är läkemedel?

Läkemedel är ämnen som kan användas för att förebygga, lindra eller bota sjukdomar. För att ett läkemedel ska få säljas i Sverige måste det vara godkänt av det svenska eller det europeiska läkemedelsverket.

Läkemedel och miljö

Läkemedel behövs för att förebygga, lindra och bota sjukdomar. Men användning av läkemedel kan göra att läkemedelsrester sprids i naturen.

Tillsatser i läkemedel

Ett läkemedel innehåller ett eller flera verksamma ämnen. Men i de allra flesta läkemedel finns också så kallade hjälpämnen.

Till toppen av sidan