VÅRDEN I ÖREBRO LÄN

Egen vårdbegäran i Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

En egen vårdbegäran kan du själv skicka till de flesta av våra specialistmottagningar i länet. Du kan antingen använda e-tjänsten på 1177 Vårdguiden eller en pappersblankett.

Bedöms på samma sätt som en remiss

En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Det är den mottagande specialistmottagningen som avgör vilken vård du ska få. Antingen får du besked om att du kommer att kallas till mottagningen eller så får du besked om att du kan vända dig till primärvården. Du kan också få egenvårdsråd som du kan läsa på 1177.

Du behöver inte göra en egen vårdbegäran för att komma till en specialist. Du kan fortfarande söka vård på din vårdcentral eller privata allmänläkare som tar ställning till om du kan få remiss till specialistsjukvård.

Blanketter för egen vårdbegäran

Blanketter för Egen vårdbegäran på Region Örebro läns webbplats

Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten som gäller den mottagning du vill söka vård hos. Skicka den till någon av de adresser som finns angiven längst ned på blankettens sida. Du behöver bara skicka blanketten till en mottagning.

Undantag från  e-tjänster i 1177 Vårdguiden

Vissa mottagningar tar endast emot egen vårdbegäran via pappersblankett eftersom de behöver information som inte kan lämnas via e-tjänsterna i 1177 Vårdguiden. De är barn- och ungdomsmottagningen, hudmottagningen och plastikkirurgiska mottagningen. Till hudmottagningen och plastikkirurgiska mottagningen ska foto bifogas.

Även Arbets- och miljömedicin tar emot egen vårdbegäran. Men dem kontaktar du per telefon.

Besked inom 14 dagar

När du skickat in blanketten kommer du att få en remissbekräftelse inom 14 dagar.

Till toppen av sidan