Vården i Örebro län

Egen vårdbegäran i Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

En egen vårdbegäran kan du själv skicka till de flesta av våra specialistmottagningar i länet. Du kan antingen använda e-tjänsten via 1177.se eller en pappersblankett.

Bedöms på samma sätt som en remiss

En egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Det är den mottagande specialistmottagningen som avgör vilken vård du ska få. Antingen får du besked om att du kommer att kallas till mottagningen eller så får du besked om att du kan vända dig till en vårdcentral. Du kan också få egenvårdsråd som du kan läsa på 1177.se.

Du behöver inte göra en egen vårdbegäran för att komma till en specialist. Du kan fortfarande söka vård på din vårdcentral eller privata allmänläkare som tar ställning till om du kan få remiss till specialistsjukvård.

Så här gör du en egen vårdbegäran via e-tjänst

Du kan lämna in en egen vårdbegäran till en specialistvårdsmottagning för bedömning. De flesta tar emot begäran via e-tjänst. Sök först upp mottagningen. På deras kontaktkort finns då länk till e-tjänsten.

Vissa mottagningar tar endast emot egen vårdbegäran via pappersblankett eftersom de behöver information som inte kan lämnas via e-tjänsterna på 1177.se. De är hudmottagningen och plastikkirurgiska mottagningen. Till hudmottagningen och plastikkirurgiska mottagningen ska foto bifogas.

Även Arbets- och miljömedicin tar emot egen vårdbegäran. Men dem kontaktar du per telefon.

Blanketter för egen vårdbegäran

Blanketter för egen vårdbegäran finns på Region Örebro läns webbplats. Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten som gäller den mottagning du vill söka vård hos. Skicka den till någon av de adresser som finns angiven på blankettens sida. Du behöver bara skicka blanketten till en mottagning.

Besked inom 14 dagar

När du skickat in blanketten kommer du att få en remissbekräftelse inom 14 dagar.

Mer om vad som gäller när du söker vård i Örebro län

Örebro län

Kontaktcenter hjälper dig hitta kontaktuppgifter

Äldre kvinna som pratar i telefonen med ett leende på läpparna. Sitter i fåtölj.

Är du osäker på vart du ska vända dig i vården? Vi hjälper dig att hitta kontaktuppgifter till vårdcentral, mottagning, vårdavdelning eller annan enhet.

Till toppen av sidan