Förnya recept och håll koll på dina läkemedel och hjälpmedel

Förnya recept på nätet

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan själv välja vilket apotek eller onlineapotek du vill hämta ut receptet på om din läkare godkänner förfrågan.

Örebro län

Förnya och hämta ut dina recept på läkemedel i god tid

Det är viktigt att du förnyar dina recept och hämtar ut dina läkemedel i god tid, gärna ½-1 månad innan de tar slut. Det är ibland brist på vissa läkemedel vilket gör att det är extra viktigt att ha framförhållning. Särskilt viktigt är det om man har läkemedel mot epilepsi.

Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet. Du behöver kontakta mottagningen genom att till exempel ringa dit om mottagningen inte förnyar recept via nätet.

Du kan inte förnya recept genom att ringa till 1177 på telefon. Du kan däremot förnya recept genom att logga in på 1177.se.

Så här gör du

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken Våra e-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  4. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Du får ett meddelande om att receptet är förnyat om hen bedömmer att du kan få ett nytt recept på en gång. Du kan sedan välja vilket apotek du vill hämta ut ditt läkemedel på.

Vad kostar det att förnya recept via 1177.se?

Kostnaden för att skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom 1177.se varierar beroende på var du bor och vilken mottagning du kontaktar.

Örebro län

Patientavgifter i Örebro län

Läs mer om vad det kostar att förnya ett recept på sidan för patientavgifter i Örebro län.

Läs mer

När du får ett recept

När du ska få ett recept är det bra att berätta för den som skriver ut receptet vilka andra läkemedel du använder, om du är gravid eller ammar.

Att få recept och att köpa läkemedel

Här kan du läsa om var du kan köpa läkemedel och om kostnader för läkemedel, till exempel högkostnadsskyddet. Du kan också läsa om vad du ska tänka på när du får ett recept och ska hämta ut det på apoteket.

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID Plus.

Till toppen av sidan