KOSTNADER OCH ERSÄTTNINGAR

Ersättning för peruk, toupé, ögonfransar och ögonbryn

Innehållet gäller Västra Götaland

Om din behandlande läkare bedömer att du har behov av peruk, toupé, ögonfransar och/eller ögonbryn får du en rekvisition. Sedan kan du själv välja vilken salong du vill anlita. Salongen måste ha F-skattsedel och kunna ta emot rekvisitioner.

Rekvisitionen är endast giltig så länge du är folkbokförd i Västra Götaland, nyttjas rekvisitionen efter att du flyttat från Västra Götaland kommer kostnaden faktureras dig.

När du har köpt din hårersättning, är det du som äger den. Det är konsumentköplagen som gäller och du bör vara noggrann med att ta reda på vad som gäller hos den salong du väljer avseende garanti, reklamation och i fall du behöver justera eller reparera din hårersättning. Det är också viktigt att du tar del av information och skötselråd.

Peruk/toupé/annan hårersättning

Du kan få en eller flera peruker/toupéer/annan hårersättning kostnadsfritt för upp till 7000 kronor (exklusive moms) under en 12-månaders period. I ersättningen ingår förutom själva produkten också kostnaden för utprovning och eventuella reparationer. Överstigande belopp betalar du själv. För förbrukningsartiklar, så som schampo, balsam, tejp eller borstar kan du inte få någon ersättning.

Rekvisitionen är giltig i ett, alternativt fem år från utfärdandedatum. Giltighetstiden bestämmer din läkare/sjuksköterska. Har du en rekvisition som är giltig i fem år finns möjlighet att lägga ihop maxbeloppet över fem år.

Ögonfransar/ögonbryn/medicinsk tatuering

Du kan få ögonfransar/ögonbryn för max 1400 kr (exklusive moms) per 12-månaders period. I ersättningen ingår förutom själva produkten också kostnaden för utprovning. Det står dig fritt att använda maxbeloppet för ögonfransar och ögonbryn för medicinsk tatuering. Överstigande belopp betalar du själv.

Rekvisitionen är giltig i ett, alternativt fem år från utfärdandedatum. Giltighetstiden bestämmer din läkare/sjuksköterska. Har du en rekvisition som är giltig i fem år finns möjlighet att lägga ihop maxbeloppet över fem år.

Rekvisition

Rekvisitionen är en värdehandling som du själv ansvarar för. Salongen fyller i hur stor summa du har kvar för innevarande period. Salongen kommer också att ta en kopia på din rekvisition för att bifoga som fakturaunderlag.

Ersättning för resor till/från salong utgår inte.

Till toppen av sidan