Just nu är det många som ringer till 1177 i Västra Götaland.Det här meddelandet avser Västra Götaland

Just nu är det många som ringer 1177 som ej har symtom, vilket gör att det kan vara svårt att komma fram och kötiderna kan bli extra långa. Vid allmänna frågor om covid, smittspårning, vaccination, provtagning mm, läs på 1177.se eller ställ en fråga till chatboten.

Amning och flaskmatning

Amningsstöd i Västra Götalandsregionen

Innehållet gäller Västra Götaland

Det är inte ovanligt att det tar upp till en månad eller längre innan amningen fungerar bra. För dig som behöver stöd och råd finns hjälp att få, både från BB, amningsmottagning eller BVC. Vart du vänder dig beror på var i regionen du bor och var du har fött barn.

Bebis med slutna ögon ammar

Under tiden du befinner dig på BB eller förlossningsavdelningen, får du som vill amma hjälp och stöd av barnmorskorna på kliniken att komma igång. Även om amningen ofta inte hunnit komma igång ordentligt innan det är dags att åka hem, så är det viktigt att du som ammar känner att du kommer att klara av amningen på egen hand, innan du lämnar sjukhuset.

Under barnets första levnadsvecka kan du alltid vända dig till din BB-mottagning för amningsråd. Efter den tiden kontaktar du din BVC-mottagning. Om du behöver ytterligare hjälp och stöd, så har flera av sjukhusen i regionen så kallade amningsmottagningar. Hit kan du som har problem med amning vända dig, oavsett om du har ett nyfött barn, eller om problem uppstår längre fram.

Till toppen av sidan