Aktuellt

Aktuellt i Västra Götaland

Innehållet gäller Västra Götaland

Här har vi samlat information och nyheter som berör dig som bor i Västra Götaland.

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:
 • Blodbrist i Västra Götalandsregionen

  9 juli: På grund av blodbrist kan operationer tvingas ställas in om det inte finns tillräckligt med blod; en åtgärd som tas för att kunna hålla akutsjukvård i gång och ha beredskap för trauma och katastrofläge.

 • Det här ringer man om till 1177

  8 juli: Orsaken till att man ringer 1177 varierar över tid beroende på vilka smittor som är aktuella. TV-program och media kan också öka intresset och oron för olika hälsobesvär. Här är en lista över vanliga kontaktorsaker första veckan i juli 2024. Många frågar också om regler, rättigheter, avgifter och hur vården fungerar.

 • Antalet fall av kikhosta ökar

  25 juni: Just nu syns en tydlig ökning av kikhosta i Västra Götaland, liksom i övriga landet. För spädbarn kan infektionen bli mycket allvarlig, de ska därför helst undvika att träffa personer med snuva och hosta.

 • Ny mottagning för kronisk trötthet

  19 maj: Sahlgrenska Universitetssjukhusets har startat en ME- och CFS-mottagning, lokaliserad i Smärtcentrums lokaler på Östra sjukhuset. Louise Samson är sektionschef för den nya mottagningen som har i uppdrag att kunna ta emot patienter från hela Västra Götaland.

 • Kampanj om lustgas fortsätter

  5 juli: Användning av lustgas i berusningssyfte har under senare år blivit allt vanligare bland barn och unga. Det har därmed skett en påtaglig ökning av antalet frågor till Giftinformationscentralen om lustgas.

Till toppen av sidan