Achima Care Köpings Vårdcentral

Glasgatan 5, Köping

Telefonnummer:

0221-44 24 00

Telefontider:

 • Mån-Fre08:00 - 16:00

Öppettider:

 • Mån-Fre08:00 - 17:00 Ytterdörr låses

Fler tider och telefonnummer

  Besöksadress:
  Glasgatan 5, Köping
  Län, kommun:
  Västmanlands län, Köping
  Postadress:
  Glasgatan 5, 731 30 Köping
  Webbplats:
  http://www.achima.se

  Du möter våra distrikts-/sjuksköterskor när du ringer oss för råd och tidsbokning. Distrikts-/sjuksköterskorna har även egen mottagning där du kan få råd vad gäller hälsa och livsstil.

  Vi har ett nära samarbete bla arbetsterapeut, kurator, dietist på Västmanlands Sjukhus Köping.

  • Nedanstående information kommer från Vårdvalsenheten och är framtagen i syfte att ge medborgarna ett bra underlag för val av vårdcentral. Samtliga vårdcentraler i Västmanland har likvärdig information på sina sidor. Informationen ses över och uppdateras två gånger per år.

   På Achima Care i Köping fanns, 1 april 2019, 5 622 st personer listade. Genomsnittet i Region Västmanland är 8 000 listade/vårdcentral.

   Det finns 3 heltidstjänst bemannad av distriktssköterska samt 1 heltidstjänst bemannad av specialistläkare i allmänmedicin. Därutöver finns det 1 läkare knuten till vårdcentralen som är under utbildning för att bli speclist i allmänmedicin, sk ST-läkare.

   På vårdcentralen finns även läkare specialistutbildad inom anestesiologi och smärta samt BVC-sköterska, barnmorska, mödra- och barnhälsovårdspsykolog, arbetsterapeut, dietist och fysioterapeut. Det finns också specialistutbildade sjuksköterskor inom astma/KOL, diabetes och inkontinens.

   Vårdcentralen kan erbjuda:

   • Artrosskola
   • Grupputbildning diabetes
   • Familjecentrum

   Det finns gratis parkeringsplatser i direkt anslutning till vårdcentralen.

   Verksamhetschef är Magnus Loman

  • Diabetes är ett samlingsnamn för flera sjukdomar som har olika orsaker. Gemensamt för alla former av diabetes är att den som får sjukdomen har för mycket socker, glukos, i blodet.

   Man brukar få typ 1-diabetes tidigt i livet och därför kallas sjukdomen ibland för barn- eller ungdomsdiabetes. Läs mer om det här.

   Typ 2-diabetes är vanligast och kommer oftast i vuxen ålder. Sjukdomen kan vara ärftlig, men kan också bero på vilka levnadsvanor man har. Läs mer om det här.

  • Vi har en mottagning för astma och KOL.

   KOL är en lungsjukdom som beror på att lungorna har skadats, bland annat så att luftrören blir trängre än normalt. Läs mer om det här. Hos oss gör vi spirometrier, som är ett lungfunktionstest. Läs mer om det här.

   Astma är en sjukdom i luftvägarna som gör att man ibland får svårt att andas. Orsaken till sjukdomen är att man har en inflammation i luftrören. Läs mer om det här.

    

  • Vi  har öppen mottagning för resevaccinationer. Du behöver inte vara listad hos oss.

  Hos oss träffar du allmänläkarspecialister, distriktssköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterska, undersköterskor, barnmorska, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut, psykoterapeut, sekreterare. Det gör att vi kan erbjuda dig ett professionellt omhändertagande och gott bemötande.

  Driftsform

  Driftsform: Privat