Achima Care Köpings Vårdcentral

Glasgatan 5, Köping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0221-44 24 00

Öppet idag

 • 08:00 - 17:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 16:00

Drop-in-tid idag

 • 08:30 - 11:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån-Fre08:00 - 16:00

Öppettider:

 • Mån-Fre08:00 - 17:00

Drop-in-tider:

 • Mån-Fre08:30 - 11:30
Besöksadress:
Glasgatan 5, Köping
Län, kommun:
Västmanlands län, Köping
Postadress:
Glasgatan 5, 731 30 Köping
Webbplats:
http://www.achima.se

Du möter våra distrikts-/sjuksköterskor när du ringer oss för råd och tidsbokning. Distrikts-/sjuksköterskorna har även egen mottagning där du kan få råd vad gäller hälsa och livsstil.

Vi har ett nära samarbete bla arbetsterapeut, kurator, dietist på Västmanlands Sjukhus Köping.

 • Nedanstående information kommer från Vårdvalsenheten och är framtagen i syfte att ge medborgarna ett bra underlag för val av vårdcentral. Samtliga vårdcentraler i Västmanland har likvärdig information på sina sidor. Informationen ses över och uppdateras två gånger per år.

  På Achima Care i Köping fanns, 1 oktober 2019, 5 636 st personer listade. Genomsnittet i Region Västmanland är 8 000 listade/vårdcentral.

  Det finns 2 heltidstjänst bemannad av distriktssköterska samt 1 heltidstjänst bemannad av specialistläkare i allmänmedicin. Därutöver finns det 1 läkare knuten till vårdcentralen som är under utbildning för att bli speclist i allmänmedicin, sk ST-läkare.

  På vårdcentralen finns också BVC-sköterska, barnmorska, mödra- och barnhälsovårdspsykolog, leg psykoterapeut, arbetsterapeut, dietist, narkossjuksköterska och fysioterapeut. Det finns också specialistutbildade sjuksköterskor inom astma/KOL och diabetes.

  Vårdcentralen kan erbjuda:

  • Vaccinationsmottagning
  • Rökavvänjning
  • Artrosskola
  • Sömnskola
  • Grupputbildning diabetes
  • Familjecentrum
  • Viktminskningsgrupp

  Vårdcentralen har möjlighet att erbjuda tjänsten Internet KBT(psykologisk behandling/terapi på nätet).

  Det finns gratis parkeringsplatser i direkt  och nära anslutning till vårdcentralen.

  Verksamhetschef är Magnus Loman

 • Diabetes är ett samlingsnamn för flera sjukdomar som har olika orsaker. Gemensamt för alla former av diabetes är att den som får sjukdomen har för mycket socker, glukos, i blodet.

  Man brukar få typ 1-diabetes tidigt i livet och därför kallas sjukdomen ibland för barn- eller ungdomsdiabetes. Läs mer om det här.

  Typ 2-diabetes är vanligast och kommer oftast i vuxen ålder. Sjukdomen kan vara ärftlig, men kan också bero på vilka levnadsvanor man har. Läs mer om det här.

 • Vi har en mottagning för astma och KOL.

  KOL är en lungsjukdom som beror på att lungorna har skadats, bland annat så att luftrören blir trängre än normalt. Läs mer om det här. Hos oss gör vi spirometrier, som är ett lungfunktionstest. Läs mer om det här.

  Astma är en sjukdom i luftvägarna som gör att man ibland får svårt att andas. Orsaken till sjukdomen är att man har en inflammation i luftrören. Läs mer om det här.

   

 • Vi  har öppen mottagning för resevaccinationer. Du behöver inte vara listad hos oss.

Varmt välkommen till oss på Achima Care i Köping!


Vi är en vårdcentral som sätter patienten i fokus och vi gör alltid vårt bästa för att ge en komplett vård till våra patienter.


Hos oss träffar du allmänläkarspecialister, barnläkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterska, undersköterskor, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut, Leg. Psykoterapeut, sekreterare.

Detta gör att vi kan erbjuda dig ett professionellt omhändertagande där vi samarbetar över gränserna och skapar den bästa möjliga omhändertagandet för patienten.


Varje vardag så erbjuder vi en lättakut hos oss mellan 8.30 - 11.30 och 13.15 - 15.00. Hit du kan komma med akuta besvär som varat i mindre än 14 dagar. Till lättakuten kan du komma när det passar dig och du behöver inte ringa innan ditt besök utan du checkar in när du kommer genom att svara på några frågor om dina besvär. Dessa frågor kan du även svara på i hemmet i lugn och ro och sedan bara checka in när du kommer till oss. Länk finner du på vår hemsida.

Hos Achima i Köping har vi från 2019 en anställd barnspecialist läkare som kommer ha hand om barnen på BVC.


Vi har ingen egen barnmorska på vårdcentralen så våra gravida patienter träffar sin barnmorska på Ullvi-Tuna vårdcentral i Köping där alla barnmorskor i Köping är samlade.

Man kommer fortsatt vara listad på Achima men besöken hos barnmorskan sker på Ullvi-Tuna vårdcentral.


Från och med 2020 erbjuder Achima Care Köping internetbaserad KBT. Den leds av vår leg. Psykoterapeut Rosel Puskas.

Driftsform

Driftsform: Privat