Achima Care Köpings Vårdcentral

Glasgatan 5, Köping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0221-44 24 00

Öppet idag

 • 08:00 - 17:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 16:00

Drop-in-tid idag

 • 08:30 - 11:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre08:00 - 16:00

Öppettider

 • Mån - Fre08:00 - 17:00

Drop-in-tider

 • Mån - Fre08:30 - 11:30
Besöksadress:
Glasgatan 5, Köping
Län, kommun:
Västmanlands län, Köping
Postadress:
Glasgatan 5, 731 30 Köping
Webbplats:
http://www.achima.se

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Gratis parkering finns i direkt anslutning till vårdcentralen.

Varmt välkommen till oss på Achima Care i Köping!


Vi är en vårdcentral som sätter patienten i fokus och vi gör alltid vårt bästa för att ge en komplett vård till våra patienter.


Hos oss träffar du allmänläkarspecialister, barnläkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, barnsjuksköterska, undersköterskor, dietist, arbetsterapeut, fysioterapeut, Leg. Psykoterapeut, sekreterare.


Detta gör att vi kan erbjuda dig ett professionellt omhändertagande där vi samarbetar över gränserna och skapar den bästa möjliga omhändertagandet för patienten.


PGA pandemin så är vår lättakut tillfälligt stängd. Tid måste bokas!

Hos Achima i Köping har vi en anställd barnspecialist läkare som tar hand om barnen på BVC och följer dem i sina första år.


Vi har ingen egen barnmorska på vårdcentralen utan våra gravida patienter träffar sin barnmorska på Ullvi-Tuna barnmorskemottagning i Köping där alla barnmorskor i Köping är samlade. Barnmorskan nås på

0221-26469


Man kommer fortsatt vara listad på Achima men besöken hos barnmorskan under graviditeten sker på Ullvi-Tuna barnmorskemottagning.


Vi på Achima Care Köping erbjuder även våra patienter internetbaserad KBT. Den leds av vår leg. Psykoterapeut Eva Berggren.


Vill du ha ett digitalt vårdmöte med din läkare så går det bra. Vi erbjuder alla patienter på Achima Care digitala vårdmöten via appen "Min hälsa". Om du har frågor kring appen eller digtala vårdmöten så kontakta oss via 1177 så berättar vi mer.

Driftsform

Driftsform: Privat

Du möter våra distrikts-/sjuksköterskor när du ringer oss för råd och tidsbokning. Distrikts-/sjuksköterskorna har även egen mottagning där du kan få råd vad gäller hälsa och livsstil.

Vi har ett nära samarbete bla arbetsterapeut, kurator, dietist på Västmanlands Sjukhus Köping.

 • Nedanstående information kommer från Vårdval primärvård och är framtagen i syfte att ge medborgarna ett bra underlag för val av vårdcentral. Samtliga vårdcentraler i Västmanland har likvärdig information på sina sidor. Informationen ses över och uppdateras två gånger per år.

  På Achima Care i Köping fanns, 1 april 2021, 5 390 st personer listade. Genomsnittet i Region Västmanland är 8 000 listade/vårdcentral.

  Det finns 2 heltidstjänst bemannad av distriktssköterska samt 2 heltidstjänst bemannad av specialistläkare i allmänmedicin. Därutöver finns det 1 läkare knuten till vårdcentralen som är under utbildning för att bli speclist i allmänmedicin, sk ST-läkare.

  På vårdcentralen finns även läkare specialicerade inom Öron näsa hals och barn. Dessutom finns BVC-sköterska, mödra- och barnhälsovårdspsykolog, leg psykoterapeut, arbetsterapeut, dietist och fysioterapeut. Det finns också specialistutbildade sjuksköterskor inom astma/KOL, demens, diabetes och inkontinens.

  Vårdcentralen kan erbjuda:

  • Vaccinationsmottagning
  • Rökavvänjning
  • Artrosskola
  • Sömnskola
  • Familjecentrum
  • Stöd och hjälp vid viktminskning

  Vårdcentralen kan erbjuda digitala vårdmöten samt internetbaserat KBT-behandling (psykologisk behandling/terapi på nätet).

  Det finns gratis parkeringsplatser i direkt  och nära anslutning till vårdcentralen.

  Verksamhetschef är Magnus Loman

 • Diabetes är ett samlingsnamn för flera sjukdomar som har olika orsaker. Gemensamt för alla former av diabetes är att den som får sjukdomen har för mycket socker, glukos, i blodet.

  Man brukar få typ 1-diabetes tidigt i livet och därför kallas sjukdomen ibland för barn- eller ungdomsdiabetes. Läs mer om det här.

  Typ 2-diabetes är vanligast och kommer oftast i vuxen ålder. Sjukdomen kan vara ärftlig, men kan också bero på vilka levnadsvanor man har. Läs mer om det här.

 • Vi har en mottagning för astma och KOL.

  KOL är en lungsjukdom som beror på att lungorna har skadats, bland annat så att luftrören blir trängre än normalt. Läs mer om det här. Hos oss gör vi spirometrier, som är ett lungfunktionstest. Läs mer om det här.

  Astma är en sjukdom i luftvägarna som gör att man ibland får svårt att andas. Orsaken till sjukdomen är att man har en inflammation i luftrören. Läs mer om det här.

   

 • Vi  har öppen mottagning för resevaccinationer. Du behöver inte vara listad hos oss.

Till toppen av sidan