Vården i Värmland

Sök vård i appen

Innehållet gäller Värmland

Med apparna Vård i Värmland eller Ung i Värmland kan du boka tid för videosamtal med vårdpersonal eller bli inbjuden till ett videosamtal, till exempel för ett återbesök.

Appen Vård i Värmland

I appen Vård i Värmland träffar du vårdpersonal som arbeta inom eller på uppdrag av Region Värmland. Bokningsbara tider varierar dag från dag. 

Vi kan inte hjälpa dig med recept på narkotikaklassade läkemedel (till exempel sömntabletter eller starka smärtstillande medel). Sjukintyg eller besvär som kräver fysisk undersökning. 

Ladda ner appen Vård i Värmland här:

Vårdcentral Värmland

Vi kan hjälpa dig med de flesta besvär som inte kräver fysisk undersökning eller regelbunden kontakt med din ordinarie vårdcentral. 
Som förälder kan du via Vårdcentral Värmland boka ett videosamtal för barn som är under 16 år. Barnet ska vara med vid samtalet. 

Våra mottagningar:

  • Allmänmedicinsk mottagning, här kan du boka videosamtal med läkare och distriktssköterskor. 
  • Fysioterapimottagning, här kan du boka videosamtal med fysioterapeuter.
  • Samtalsmottagning, här kan du boka videosamtal med kurator och psykolog.

Hållbar hälsa med hjälp av hälsocoach

Har du en ohälsosam vana som du vill förändra? Hos oss får du träffa en hälsocoach som kan ge dig verktyg som kan hjälpa dig till en varaktig förändring. Det kan till exempel handla om matvanor, fysisk aktivitet eller stress. Du hittar mottagningen Hållbar hälsa i appen. Du kan även boka tid med tobaksavvänjare.

Läs mer om programmet Steg för hållbar hälsa >>

Bild på en telefon med appen på.

Appen Ung i Värmland

I appen Ung i Värmland kan du som är ung säkert och enkelt boka ett videosamtal med barnmorska, kurator, psykolog och sjuksköterska.

Personalen har tystnadsplikt och du väljer själv vem du vill ha kontakt med när du bokar din tid. Du kan ställa samma frågor i videosamtalet som vid ett fysiskt besök, och du kan dessutom skriva i samtalets chatt. Besöket är gratis.

Ladda ner appen Ung i Värmland här:

Våra mottagningar i appen:

Första linjen unga Värmland

Till oss vänder du dig när du behöver stöd eller råd kring hur du känner dig. Det kan handla om att känna sig stressad, orolig, nedstämd eller att ha relationsproblem. Ingen fråga eller problem är för litet. Vi finns i appen för dig som är 13–20 år.

Ungdomsmottagningen Värmland

Hos oss på ungdomsmottagning kan du få hjälp med många olika saker kring din hälsa. Det kan handla om frågor om kroppen, sex preventivmedel, oro, ångest eller tankar kring identitet. Vi finns i appen för dig som är 13–25 år.

Boka tid i telefonen eller datorn

Apparna Vård i Värmland eller Ung i Värmland laddar du ner från App Store eller Google Play. När du har laddat ner appen begär den tillgång till din mikrofon och kamera och uppmanar dig att acceptera notiser, vilket är viktigt för att videosamtalet ska fungera. 

Du kan även boka via datorn:  
Vård i Värmland genom att klicka på denna länk.  
Ung i Värmland genom att klicka på denna länk. 
 
Så här bokar du: 

Efter ditt videosamtal i appen Vård i Värmland skickas en faktura till din folkbokföringsadress. Videosamtalet kostar lika mycket som ett mottagningsbesök. Högkostnadsskydd gäller. Fråga gärna personalen på din mottagning om du kan få ett videosamtal istället för ett fysiskt besök. 

Besöket journalförs precis som vid ett mottagningsbesök. 
 
För ungdomar 13–25 och videosamtal i appen Ung i Värmland är samtalet kostnadsfritt. 

Om du blivit inbjuden till ett videosamtal

Om din mottagning bjudit in dig till ett videosamtal får du en kallelse via brev, sms eller mejl. Du hittar även ditt bokade videosamtal under Mina ärenden när du loggat in i appen.

Säkerhet

All kommunikation och lagring av uppgifter sker krypterat. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation – patient med BankID och vårdgivare med SITHS-kort.

Tekniskt stöd

Apparna finns tillgänglig på:

  • Iphone och Ipad: iOS v.8.0 eller senare.
  • Mobiltelefoner och läsplattor: Android (v.4.4 eller senare).
  • Dator med webbkamera (Firefox eller Chrome webbläsare).
Till toppen av sidan