VÅRDEN I VÄRMLAND

Boka videosamtal

Innehållet gäller Värmland

Med Region Värmlands app kan du på Vårdcentralen Värmland träffa läkare eller kurator och få medicinska konsultationer via videosamtal. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och mobilt BankID.

Träffa läkare eller kurator på vårdcentralen Värmland

Våra läkare och kuratorer kan hjälpa dig med de flesta besvär som inte kräver fysisk undersökning eller regelbunden kontakt med din ordinarie vårdcentral.

Några vanliga orsaker till kontakt är:

 • besvär från bihålor
 • eksem
 • luftvägsbesvär
 • oro eller nedstämdhet
 • smärta i nacke och rygg
 • sorg
 • och mycket mer.

Är du akut sjuk bör du ringa 112.

Hur söker jag vård för mitt barn?

Som förälder kan du via Vårdcentralen Värmland söka vård för barn som är under 16 år. Du gör på samma sätt som när du bokar ett besök åt dig själv, men efter att du valt en tid kryssar du i rutan "Jag är ombud". Ett fält visas där du kan skriva in patientens (ditt barns) personnummer, samt beskriva ditt barns besvär. Då vet vi att tiden gäller ditt barn.

För barn upp till 20 år är ett videosamtal på Vårdcentralen Värmland kostnadsfritt.

Så här går det till

Börja med att ladda hem appen Region Värmland där appar finns.

Följ sedan dessa steg:

 1. Välj mottagning, vårdcentralen Värmland. Boka en ledig tid som passar dig. 
 2. Logga in säkert med ditt mobila BankID.
 3. Du får en mejlbekräftelse samt ett sms att din tid är bokad.
 4. Dagen innan samtalet får du en första påminnelse och en timme innan samtalet ska äga rum får du ytterligare en påminnelse.
 5. Gå in i appen. Logga in i Mina sidor i appen. Du kommer att placeras i ett väntrum. Videosamtalet startats därefter automatiskt på vårdgivarens initiativ.
 6. Samtalet genomförs via videolänk i din mobiltelefon eller surfplatta. Besöket journalförs precis som vid ett vanligt besök på din ordinarie vårdcentral. Vårdgivaren gör sedan en medicinsk bedömning och skriver remiss eller recept om behov finns. Medicin kan hämtas ut på närmsta apotek. Vi skriver inte ut beroendeframkallande preparat.
 7. Efter ditt samtal skickas en faktura till din folkbokföringsadress. Det kostar lika mycket som vid ett besök hos din ordinarie vårdcentral. Högkostnadsskydd gäller.

Säkerhet

All kommunikation och lagring av uppgifter sker i krypterad form. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation, patient med BankID och vårdgivare med SITHS-kort.

Vilket tekniskt stöd behöver jag för att använda tjänsten?

Appen Region Värmland finns tillgänglig på:

 • Iphone och Ipad:  iOS v.8.0 eller senare
 • Smartphones och läsplattor: Android (v.4.4 eller senare)
 • Dator med webbkamera (Firefox eller Chrome webbläsare).

Ungdomsmottagningen Värmland

Du kan också träffa eller chatta med ungdomsmottagningen Värmland i samma app.

Ungdomsmottagningen Värmland finns för dig mellan 13 och 25 år. Vi som arbetar här är barnmorskor, kuratorer och sjuksköterskor. Du kan kontakta oss var du än befinner dig, tänk bara på att det blir en bra plats för dig.

Videosamtalet är gratis, krypterat och vi har tystnadsplikt.

Till toppen av sidan