VÅRDEN I VÄRMLAND

Videosamtal med vården

Innehållet gäller Värmland

Med appen Region Värmland kan du boka en tid för videosamtal med vårdpersonal eller bli inbjuden till ett videosamtal, till exempel för ett återbesök. Det enda du behöver är en internetuppkoppling och BankID.

Inledning

Appen Region Värmland laddar du ner från App Store eller Google Play. När du har laddat ner appen begär den tillgång till din mikrofon och kamera och uppmanar dig att acceptera notiser, vilket är viktigt för att videosamtalet ska fungera.

Efter ditt videosamtal skickas en faktura till din folkbokföringsadress. Videosamtalet kostar lika mycket som ett mottagningsbesök. Högkostnadsskydd gäller.

Besöket journalförs precis som vid ett mottagningsbesök.

Fråga gärna personalen på din mottagning om du kan få ett videosamtal istället för ett fysiskt besök.

Om du blivit inbjuden till ett videosamtal

Om din mottagning bjudit in dig till ett videosamtal får du en kallelse via brev, sms eller mejl. Du hittar även ditt bokade videosamtal under Mina ärenden när du loggat in i appen.

Boka tid för videosamtal

Vårdcentral Värmland
Våra läkare, kuratorer, psykologer eller distriktssköterskor kan hjälpa dig med de flesta besvär som inte kräver fysisk undersökning eller regelbunden kontakt med din ordinarie vårdcentral.

Som förälder kan du via Vårdcentral Värmland boka ett videosamtal för barn som är under 16 år. Barnet ska vara med vid samtalet.

Ungdomsmottagning Värmland
Ungdomsmottagning Värmland finns för dig mellan 13 och 25 år. Vi som arbetar här är barnmorskor, kuratorer och sjuksköterskor. Du kan ha ett videosamtal var du än befinner dig, tänk bara på att det ska vara en bra plats för dig. Samtalet kostar ingenting.

Så här bokar du

  • Välj mottagning och tid.
  • Logga in med ditt mobila BankID.
  • Du får en mejlbekräftelse eller ett sms att din tid är bokad.

Säkerhet

All kommunikation och lagring av uppgifter sker krypterat. Båda parters identitet verifieras med e-legitimation – patient med BankID och vårdgivare med SITHS-kort.

Tekniskt stöd

Appen Region Värmland finns tillgänglig på:

  • Iphone och Ipad: iOS v.8.0 eller senare
  • Mobiltelefoner och läsplattor: Android (v.4.4 eller senare).
  • Dator med webbkamera (Firefox eller Chrome webbläsare).
Till toppen av sidan