Så fungerar vården

Olika vårdformer

Här hittar du information om personlig assistans, äldreomsorg om att få vård hemma.

Innehåll - Olika vårdformer

Visa innehåll som:
 • Mobilt resursteam Karlstad

  Du som är äldre och har stort vårdbehov kan få hembesök av både läkare och sjuksköterska. Karlstads kommun och Region Värmland samverkar och har bildat mobilt resursteam Karlstad.

 • Seniormottagning Hagfors Ekshärad

  Du som är äldre och bor i Hagfors kommun kan få vård via seniormottagningen på vårdcentralen Hagfors Ekshärad.

 • Närsjukvårdsteam

  Personer som har flera sjukdomar och på grund av dem har många vårdkontakter och insatser, är en särskilt utsatt grupp. När sjukdomarna är i ett instabilt läge finns närsjukvårdsteam för att underlätta och möta vårdbehov. Med närsjukvårdsteamets hjälp får du som patient, vård i hemmet. Du kan känna dig trygg och säker i din invanda miljö.

 • Personlig assistans

  Du som har en omfattande funktionsnedsättning kan få personlig assistans om du behöver hjälp med det som kallas grundläggande behov.

 • Äldreomsorg

  Om du vill ha äldreomsorg kan du eller en närstående ta kontakt med en biståndshandläggare på kommunens socialtjänst.

 • Planerad vård hemma

  Ibland går det att få vård hemma i stället för på till exempel vårdcentralen eller sjukhuset. Det beror på vad du behöver och vad som gäller där du bor.

Mer på 1177.se

Så samarbetar vård och omsorg

Här kan du läsa om vad en fast vårdkontakt kan göra för dig för att samordna vård och omsorg. Läs också om samordnad individuell plan, SIP.

Patientlagen

Patientlagen är en lag som har tagits fram för dig som är patient. I lagen beskrivs bland annat vilken information du ska få om din vård.

Till toppen av sidan