Att välja vårdmottagning

Diabetesmottagning i Skåne

Innehållet gäller Skåne

De flesta vårdcentraler har särskilda mottagningar för dig med diabetes. Här kan du få råd, stöd och behandling av sjuksköterskor och läkare med specialkompetens.

På diabetesmottagningarna finns kunskap och resurser samlade på en och samma plats. Här kan du få fördjupad rådgivning kring din sjukdom och det finns möjlighet till utredning, behandling och uppföljning. Dessutom kan du få hjälp med att förbättra dina matvanor och motionsvanor och att sluta röka.

Hitta mottagning

Diabetesmottagningar i Skåne

Certifierade diabetesmottagningar i Skåne

Det finns också certifierade diabetesmottagningar i Skåne. Dessa mottagningar uppfyller högre ställda kvalitetskrav, som kontrolleras regelbundet av Region Skåne.

På de certifierade mottagningarna arbetar personalen i team som består av läkare och diabetessjuksköterska. I teamet kan också ingå fysioterapeut, dietist, arbetsterapeut och psykolog eller kurator.

Välj en vårdcentral med en certifierad diabetesmottagning

Vill du välja en vårdcentral med certifierad diabetesmottagning? Kontakta diabetesmottagningen på vårdcentralen om du vill veta om mottagningen är certifierad.

Du kan byta till en vårdcentral som har en certifierad diabetesmottagning. Lämna eller skicka in en valblankett eller logga in i e-tjänsterna för att göra ditt val.

Valblankett för byte av vårdcentral

Logga in i e-tjänsterna

Till toppen av sidan