Läs din journal

Läs din journal via nätet

Du som är 16 år eller äldre kan läsa information ur din journal genom att logga in. Hur mycket information som visas beror på i vilken region som du har behandlats.

En person som sitter vid ett bord intill ett fönster och tittar på sin mobiltelefon.
Du kan läsa vad som står i din journal via nätet när du har loggat in med e-legitimation.

Varje gång du söker eller får vård förs en journal. I din journal finns bland annat anteckningar och information om diagnoser och provsvar. Läs mer om vad en journal är här.

För att läsa vad som står i din journal via nätet måste du logga in med e-legitimation.

Vad gäller i min region?

Klicka på regionväljaren längst upp på sidan. Då anpassas den här sidan efter den region som du har valt.

Olika information från olika regioner i inloggat läge

Hur mycket information som du kan se när du loggar in varierar mellan de olika regionerna. Det varierar också mellan olika mottagningar. Det kan till exempel bero på att en mottagning inte visar all information i din journal via nätet.

Du kan se vad varje region visar för uppgifter genom att klicka på kartan med länsinformation när du är inloggad.

Journalen är på svenska

Den dator, surfplatta eller mobiltelefon som du loggar in på journalen från behöver ha svenska som inställt språk. Annars finns risk att din journal översätts felaktigt.

Skåne

Du kan få vissa typer av provsvar i din journal

Vissa typer av provsvar visas direkt i din journal i journaldelen som heter Provsvar. Det gäller provsvar från 2014 och framåt.

Gör så här för att se provsvar i din journal

Logga in på 1177.se, välj e-tjänsten Journalen och välj sedan journaldelen som heter Provsvar. Till exempel kan du se dina provsvar för:

Alla typer av provsvar visas inte i din journal

Du kan inte ännu få alla typer av provsvar i din journal. Till exempel provsvar för olika typer av virus eller bakterier visas inte i journaldelen Provsvar. 

Om du har tagit ett test för covid-19 så får du ditt provsvar i e-tjänsten för covid-19-test. Det gäller om du har beställt testet genom att logga in på 1177.se.

Till toppen av sidan