FÖRNYA RECEPT OCH HÅLL KOLL PÅ DINA LÄKEMEDEL OCH HJÄLPMEDEL

Förnya recept på nätet

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Om din läkare godkänner förfrågan skickar hen receptet till ett apotek där du kan hämta ut läkemedlet. Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet. Om mottagningen inte förnyar recept via nätet behöver du kontakta den genom att till exempel ringa.

Du kan inte förnya recept genom att ringa till 1177 Vårdguiden på telefon. Du kan däremot förnya recept genom att logga in på 1177.se.

Så här gör du

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken Våra e-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. Därefter får du logga in och kommer direkt till formuläret.
  4. Fyll i formuläret och skicka din förfrågan.

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Hen skickar sedan receptet till ett apotek. Du får därefter ett meddelande om att receptet är förnyat och att du kan hämta ut ditt läkemedel på ett apotek.

Vad kostar det att förnya recept via 1177.se?

Kostnaden för att skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom 1177.se varierar beroende på var du bor och vilken mottagning du kontaktar.

Alla mottagningar förnyar inte recept via nätet

Du kan ringa eller kontakta mottagningen på annat sätt om du inte ser alternativet Förnya recept under rubriken Våra e-tjänster på mottagningens informationssida.

Till toppen av sidan