Att söka stöd och hjälp

En väg in – rådgivning och vägledning om psykisk hälsa för barn och unga

Innehållet gäller Skåne

En väg in är din första kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin (bup) i Skåne. Du som är under 18 år, eller oroar dig för någon som är det, kan kontakta En väg in för att få rådgivning och vägledning om psykisk hälsa. Du kan ringa direkt eller söka vård digitalt med en egen vårdbegäran.

Kontaktuppgifter och öppettider till En väg in:

Barn- och ungdomspsykiatri En väg in

Kontakta En väg in på telefon

När du ringer till En väg in får du berätta om hur du mår och varför du tagit kontakt, du bestämmer själv hur mycket du vill berätta. Ibland räcker det med att få råd och stöd under samtalet. Ibland kommer ni fram till att du kan få bättre hjälp av någon annan, till exempel hos elevhälsan eller en ungdomsmottagning. Om ni kommer fram till att du behöver träffa en behandlare får du komma till en mottagning.

Kontakta En väg in via e-tjänst

Du kan kontakta En väg in genom att skicka en egen vårdbegäran via bups e-tjänst. I e-tjänsten får du svara på frågor om varför du söker hjälp hos bup.

Ett par dagar efter att du skickat en egen vårdbegäran får du svar i e-tjänsten, och möjlighet att boka ett telefonsamtal med en sjuksköterska. Efter telefonsamtalet kan du få en tid på en mottagning, om det behövs.

För att skicka en egen vårdbegäran behöver du BankID eller Freja e-id plus.

Logga in och skicka en egen vårdbegäran

Skicka egen vårdbegäran som förälder

Du kan skicka in en egen vårdbegäran som förälder eller vårdnadshavare till ett barn under 13 år. Det gör du genom att agera ombud. Barn som är 13 år och äldre behöver själva logga in med egen e-legitimation.

För att göra ditt barns vårdärenden behöver du logga in i e-tjänsten. Därefter klickar du på barnets namn under rubriken Agera ombud. Sök på En väg in under rubriken Mottagningar och välj alternativet Egen vårdbegäran.

Att agera ombud för barn

Mer information om bup

På barn- och ungdomspsykiatrins egen webbsida kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få hos bup.

Bup - för dig under 18 - Psykiatri Skåne

Till toppen av sidan