Telefonnummer och Öppettider

046-17 33 62
Telefontid idag:
Stängt
Öppet idag:
Stängt

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-fre 08–16:30 Stängt 12:30-13
Öppettider:
Mån-fre 08–16:30 Stängt 12:30-13

ADRESS

Besöksadress
Entrégatan 7, hisshall EB, plan 4, Lund
Län, kommun
Skåne län, Lund
Postadress
Medicinsk service
Klinisk genetik
221 85 Lund

Vårt utbud

Blankett för egenremiss

Egenremiss_blankett.pdf

Onkogenetisk mottagning (Ärftliga cancersjukdomar)

Till mottagningen kan patienter vända sig om det i familjen finns flera fall av en viss tumörsjukdom. Vanliga orsaker till utredning är misstänkt ärftlig bröstcancer, äggstockscancer eller tjocktarmscancer.

Läs mer om:
Bröstcancer
Äggstockscancer
Tjocktarmscancer

Neurogenetisk mottagning (Ärftliga neurologiska sjukdomar)

Den neurogenetiska mottagningen är framför allt riktad mot utredning och omhändertagande av friska individer med hög risk för ärftlig neurologisk sjukdom som Huntingtons sjukdom eller spinocerebellära ataxier (SCA) som är en medicinsk term för svårigheter att samordna rörelser.

Kardogenetisk mottagning (Ärftliga hjärtsjukdomar)

Mottagningen är framför allt inriktad mot utredning och omhändertagande av friska individer med hög risk för ärftliga hjärtrytmrubbningar och plötslig hjärtdöd.

Information, för patienter och anhöriga, om ärftlighet för plötslig hjärtdöd  finns som utskrivbara PDF-filer vid Centrum för kardiovaskulär genetik, Norrlands universtetssjukhus.

Allmängenetisk mottagning

Vid den allmänna mottagningen handläggs alla övriga konsultationer. Exempel är, utredningar av sjukdomar med debut i barnaåldern eller utredningar av misstänkt ärftliga sjukdomar i muskler eller bindväv.

Film - genteknik och analysmetoder

Docent Ulf Kristoffersson om olika analysmetoder och dagens genteknik som ger nya möjligheter för sjukdomsförebyggande arbete - inte minst vid fosterdiagnostik.
Se filmen här

Om oss

Vi ger genetisk vägledning åt personer och familjer med misstänkt eller ärftlig sjukdom hos sitt barn, sig själv eller annan i släkten. Vi tar emot dig som bor inom Södra sjukvårdsregionen - Skåne, södra Halland, Kronoberg och Blekinge.

Information till patienter

Remisskrav:
Remiss från behandlande läkare är önskvärd i största möjliga utsträckning, även om det finns möjlighet att även utan remiss vända sig till mottagningen - egenremiss. Blankett för egenremiss hittar du under "Vårt utbud".

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.