Gott om tider för vaccination mot covid-19 i Östergötland – boka nu!

Just nu finns gott om lediga tider på våra vaccinationscentraler i länet för alla över 18 år. Boka tid för dos 1 direkt på www.1177.se/Ostergotland/covidvaccin

Psykiatriska mottagningen Spiran, Psykiatriska kliniken i Norrköping

Spiran, Prästgatan 12B, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-105 99 34

Öppet idag

 • 08:00 - 16:00

Telefontid idag

 • 08:00 - 10:30Recept, råd
 • 08:00 - 12:00Reception
 • 13:00 - 16:00Reception

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre08:00 - 10:30 Recept, råd
 • Mån - Fre08:00 - 12:00 Reception
 • Mån - Fre13:00 - 16:00 Reception

Öppettider

 • Mån - Fre08:00 - 16:00
Besöksadress:
Spiran, Prästgatan 12B, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Psykiatrisk mottagning Spiran, Prästgatan 12B, Psykiatriska kliniken, 602 32 Norrköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Mottagningen Spiran finns i Spirankvarteret med ingång från Hörsalsparken.

Publicerad: 2020-03-16

Utifrån rådande situation med COVID-19 (Coronaviruset) ber vi dig stanna hemma om du har symtom och kontakta mottagningen som då kan omboka till internetbesök eller telefonkontakt. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning.
Om du under senaste 48 timmarna har haft feber, hosta, snuva, halsont eller andra symtom på smittsamhet ska du kontakta din vårdgivare.

Välkommen till Psykiatrisk mottagning Spiran!

Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning som erbjuder bedömning, utredning, behandling, stöd och insatser vid svårare psykiska tillstånd, som till exempel:

Vid akuta psykiska tillstånd, exempelvis vid svåra självmordstankar, bör du ta kontakt med Akutenheten på psykiatriska kliniken.

Vi erbjuder även utredning, stöd och behandling vid autismspektrumtillstånd och ADHD/ADD.

Om du har en psykossjukdom, autismspektrumtillstånd eller emotionell instabil personlighetsstörning kan du efter bedömning få insatser från något av våra specialistteam.

 • Vi erbjuder habiliterings- och behandlingsinsatser till dig som har autismspektrumtillstånd (AST). För att få insatser från oss ska du vara diagnosticerad med en AST-diagnos (till exempel autism, aspergers syndrom eller atypisk autism) och ha ett behov av stöd utifrån begränsningar och svårigheter i din vardag. De habiliterande insatserna handlar om att förstå, ta tillvara och utveckla de förmågor du har samt hitta strategier för att kompensera för och hantera de svårigheter som AST-diagnosen kan innebära för dig. Vi kan även ge stöd och behandling vid psykisk ohälsa. Vi erbjuder insatser både i grupp och enskilt.

   

   

 • Vi kan erbjuda dialektisk beteendeterapi (DBT) till dig som har borderline/emotionellt instabil personlighetsstörning. DBT är en terapiform som genomförs både individuellt och genom färdighetsträning i grupp.  Målet med DBT är att själmordsnära och självskadande patienter ska lära sig att hitta en inre känslomässig balans, hantera sin vardag på ett bättre sätt, få en meningsfull tillvaro och ett liv som är värt att leva.

 • Vi utreder, ger behandling och insatser till dig som har någon av psykossjukdomarna schizofreni, vanföreställningssyndrom eller schizoaffektiv sjukdom.

  Vi erbjuder alla våra patienter en kontaktperson i psykosteamet, som har i uppdrag att ge stöd till dig och dina närstående.

På mottagningen arbetar läkare, psykologer, psykoterapeuter, kuratorer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, skötare och vårdadministratörer


Få kontakt med oss:

Vid lindrigare psykiska besvär, så som lättare depressioner, ångesttillstånd eller tillfällig kris, bör du i första hand ta kontakt med din vårdcentral för att få stöd och behandling. Om du behöver insatser för svårare psykiska tillstånd får du kontakt med vår mottagning via remiss från annan vårdgivare, till exempel din vårdcentral. Du kan även skriva en egenremiss och skicka till oss.

Information om egenremiss och blankett hittar du i länkarna under rubriken: Läs mer på 1177 vårdguiden.

Driftsform

Driftsform: Region