Matstrupslab, Kirurgiska kliniken ViN

Vrinnevisjukhuset, Uppgång D Plan 2, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-105 93 75
Öppet idag
  • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Öppettider
  • Mån - Tor08:00 - 16:00

Besöksadress:
Vrinnevisjukhuset, Uppgång D Plan 2, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Kirurgiska kliniken, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Sjukdomar i matstrupen yttrar sig ofta som sväljningssvårigheter och smärtor bakom bröstbenet. Om övre magmunnen inte fungerar ordentligt får man besvär med bland annat halsbränna, bröstsmärtor och uppstötningar. Vanligaste orsaken till besvär i matstrupen är ett diafragmabråck med läckage av saltsyra och maginnehåll. Andra orsaker är dålig motorik och/eller ökad kramptendens i matstrupens muskulatur.


Upplever du ovanstående symptom, kontakta din Vårdcentral för vidare utredning och eventuell remiss till oss. Har du nytillkomna sväljningssvårigheter ska du kontakta läkare omgående.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

När du som patient ringer till vårt telefonnummer kommer du till ett datoriserat telefonisystem, som gör att du får en egen tid när vi ringer upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer där du vill bli nådd eller talar in ett meddelande, glöm inte att ange ditt telefonnummer, och vi ringer upp dig på angiven tid. Detta innebär att du inte behöver riskera att få upptagetton eller sitta fast i en telefonkö.

Om du vill avboka en tid, förnya recept eller har andra frågor, se under rubriken: Om våra e-tjänster

Remisskrav

Ja

Matstrupslab på Vrinnevisjukhuset är ett av Europas modernaste och är utrustat med den senaste tekniken för att fastställa störningar i matstrupens funktion.

Med tryckmätning (manometri) och gastroskopi utreder vi eventuell förekomst av diafragmabråck och motoriska störningar i matstrupen. Graden av syraläckage mäts under minst 24 timmar med så kallad pH-mätning. (Läs mer om Halsbränna – magsaftsreflux).

  • När du som patient ringer till ovanstående telefonnummer hamnar du i ett datoriserat telefonisystem, Tele Q, som gör att du får en egen tid när vi ringer upp dig. Du knappar in ditt telefonnummer där du vill bli nådd eller talar in ett meddelande, glöm inte att ange ditt telefonnummer, och vi ringer upp dig på angiven tid. Detta innebär att du inte behöver riskera att få upptagetton eller sitta fast i en telefonkö.

    Om Du vill avboka en tid, förnya recept eller har andra frågor, se under rubriken: Om våra e-tjänster

Till toppen av sidan