Vården i Örebro län

Sök vård vid psykisk ohälsa, Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

Här får du råd vart du vänder dig vid psykisk ohälsa.

För dig som är vuxen

I första hand kan du ta en kontakt med din vårdcentral. Vårdcentralen kan sedan vid behov remittera dig vidare till psykiatrin. 

Det går också att ta en direktkontakt med allmänpsykiatrin om din psykiska ohälsa har varit långvarig eller om du har svårare psykiska besvär. Är din psykiska ohälsa kopplad till alkohol eller droger vänder du dig till beroendecentrum. 

Sök vårdcentral i Örebro län

Allmänpsykiatrisk öppenvård för vuxna

Beroendecentrums öppenvårdsmottagning

För dig som är ung

Du som är ung vänder dig i första hand till kontaktcentret första kontakten psykisk ohälsa barn och unga. Dom hjälper dig vidare till rätt vårdnivå. Maria ungdom finns för dig som har frågor om eller problem med alkohol eller droger. Ungdomsmottagningen finns för dig som vill ha stöd kopplat till exempelvis identitet och relationer. 

Första kontakten psykisk ohälsa barn och unga (för dig mellan 0-17 år)

Maria ungdom (för dig mellan 13-25 år)

Ungdomsmottagningen (för dig mellan 0-22 år)

Akuta psykiska problem

Om ditt mående försämras tar du i första hand kontakt med den mottagning där du får din vård. Om befintlig vårdkontakt inte finns sedan tidigare eller om akuta besvär uppstår under kvällar, nätter och helger ringer du till psykiatrins akutmottagning. Vid livshotande tillstånd ring 112. 

Psykiatrisk akutmottagning

Örebro län

Kontaktcenter hjälper dig hitta kontaktuppgifter

Äldre kvinna som pratar i telefonen med ett leende på läpparna. Sitter i fåtölj.

Är du osäker på vart du ska vända dig i vården? Vi hjälper dig att hitta kontaktuppgifter till vårdcentral, mottagning, vårdavdelning eller annan enhet.

Till toppen av sidan