Graviditet

Föräldraförberedande information i Örebro län

Innehållet gäller Örebro län

Att vänta barn kan vara spännande och roligt, men det kan också innebära oro och många funderingar. Du kanske undrar över hur förlossningen går till. Eller hur du ska ta hand om det nyfödda barnet på bästa sätt.

Barnmorskorna inom Region Örebro län har stor kunskap om graviditet, förlossning och föräldraskap. De vill gärna dela med sig av den. Du väljer själv på vilket sätt som passar dig bäst att ta del av informationen.

Oavsett vilket sätt du väljer är informationen kostnadsfri.

Föräldragrupp

Du kan få föräldraförberedande information i en mindre föräldragrupp. Där träffas flera blivande föräldrar och en barnmorska och pratar om graviditet, förlossning och föräldraskap. Gruppen träffas flera gånger, med olika teman varje gång. Du kommer få information av din barnmorska och anmäler dig till henne.

Information online

Du kan få föräldraförberedande information online genom att anmäla dig till och logga in på e-tjänsten Föräldraförberedande information på nätet (FIN) på 1177.se. Där läser du själv informationen i din dator eller smartphone och kan skriva meddelanden till en barnmorska.

Så här anmäler du dig till Föräldraförberedande information på nätet (FIN):

  • Logga in på 1177.se E-tjänster: Stöd och behandling med e-legitimation.
  • Välj Tillgängliga stöd och behandlingsprogram/Region Örebro län
  • Anmälan till Föräldraförberedande information/Ungdomsmottagningen Örebro län
  • Fyll i anmälan. Du får svar inom en vecka.

När du har fått svar på att du är anmäld får du tillgång till Föräldraförberedande information på nätet (FIN) så här:

Mer om föräldrastöd till blivande föräldrar

Som blivande förälder är det vanligt att ha frågor och funderingar. Här har vi samlat en del texter som kan vara bra att ta del av. Informationen kan bli ett stöd inför förlossningen och den första tiden med ett nyfött barn. Mer om föräldrastöd och förberedande information till blivande föräldrar.

Till toppen av sidan