För dig som har en närstående med problem

När någon nära dig har en allvarlig eller långvarig sjukdom

Innehållet gäller Kronoberg

Att leva nära någon som har en allvarlig eller långvarig sjukdom kan påverka livet på olika sätt. Ibland kan det vara jobbigt eller svårt. Ibland kan behandling och mediciner få en att må sämre ett tag. Allvarliga och långvariga sjukdomar kan påverka ens humör, känslor, ork och lust. Det finns många olika sorters allvarliga och långvariga sjukdomar, och olika personer kan påverkas på olika sätt. Det är aldrig ditt fel att någon nära dig har en allvarlig eller långvarig sjukdom. Du har rätt att må bra och få någon att prata med om du behöver det. Det finns hjälp att få, du är inte ensam.

När en vuxen i familjen inte mår bra – En webbsida där hälso- och sjukvården har samlat olika sätt som du kan få hjälp på när en vuxen i familjen inte mår bra. 

Tufft läge i livet? – En app från Växjö kommun om tuffa situationer i livet för barn och ungdomar.

När någon i familjen eller nära dig får cancer – Här hittar du information som handlar om din situation som närstående till någon med cancer. 

Anhörigjouren – länkar till olika organisationer som kan ge stöd.

BRIS – Barnets rätt i samhället är en organisation som finns till för barn och ungdomar som vill ha någon att prata med om det jobbiga som händer i ens liv. Det går att ringa och mejla till BRIS samt att chatta med BRIS och andra barn och ungdomar i liknande situationer.

Det är aldrig ditt fel att någon i din familj har en allvarlig eller långvarig sjukdom! Du har rätt att få den information och det stöd du behöver för att hantera din speciella situation, läs mer om hur du kan få hjälp här.

Till toppen av sidan