Primärvårdens hälsoenhet Växjö, Växjö

Norrgatan 15352 31 VÄXJÖ

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0470-59 22 90
Öppet idag
 • 08:00 - 16:00
Telefontid idag
 • 08:00 - 16:00

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00
Öppettider
 • Mån - Fre08:00 - 16:00

Besöksadress:
Norrgatan 15352 31 VÄXJÖ
Län, kommun:
Kronobergs län, Växjö
Postadress:
Norrgatan 15, 35231 VÄXJÖ
Webbplats:
https://www.1177.se/Kronoberg/Hitta-vard/Kronoberg/Kontakt/Primarvardens-halsoenhet-Vaxjo/

Verksamhetschef för Primärvårdens hälsoenhet är Catrin Mård tel: 070 967 30 76

Driftsform

Driftsform: Region

På Primärvårdens Hälsoenhet har vi stor kompetens och mångårig erfarenhet i arbetet runt alkohol, tobak, fysisk aktivitet, kost, narkotika och spel om pengar. Här finns flera olika professioner som tar hand om dina behov, tillsammans vill vi få en helhet om din hälsa, dina levnadsvanor och på den förändring du önskar göra.
Mer finns att läsa i flikarna nedan.

 • WEBTIDBOK

  • Alla våra tjänster kan bokas via webtidbok här på 1177. När du väljer 'Boka tid' kan du direkt i våra kalendrar boka en tid som passar dig. 
  • Det är också enkelt att omboka en tid som inte passar, det gör du under 'Bokade tider, av-/omboka' och kan därifrån välja en annan tid som passar dig bättre direkt i våra kalendrar.


  TELEFON

  Längre upp på sidan finns vårt gemensamma telefonnummer, du tar dig sedan vidare med knappval utifrån vilken frågeställning du har.


  AVGIFTER

  • De flesta av våra fysiska enskilda besök såväl som distanskontakter (video/telefon) kostar 100:- och ingår i högkostndasskyddet.
  • Vissa av våra besök är undantagna denna kostnad, bl.a. tobaksavvänjning.
  • Uteblir du från din tid, utan att avboka senast 24h innan så debiteras du 300:-
 • Vi erbjuder dig råd, stöd och behandling när du vill förändra din alkoholkonsumtion. Vi inleder alltid med en kartläggning för att fånga ditt behov, målsättning och för att kunna individanpassa stödet du behöver under behandlingen. Vi erbjuder olika behandlingsalternativ och eftersträvar alltid att hitta något som passar dig.

  Besök för alkoholrelaterad behandling är kostnadsfria, men uteblivna besök debiteras. 

 • Vi tar emot dig över 18 år som önskar stöd att genom ökad fysisk aktivitet förbättra din hälsa. Vi möter dig som är otillräckligt fysiskt aktiv eller som har förskrivits Fysisk aktivitet på recept (FaR®). Du kan få FaR förskrivet vid ditt besök hos oss men du kan också få det av din fysioterapeut, sjuksköterska eller läkare.

  Hos oss erbjuds du motiverande samtal med utgångspunkt i ditt hälsotillstånd och din målsättning att öka din aktivitetsnivå. Vi utgår utifrån dina förutsättningar och i kontakten med oss är du delaktig för att skapa mål som är viktiga för dig.

  Vi erbjuder dig att göra konditionstest (cykeltest) med uppföljning för att kunna mäta hur din hälsa och kondition förbättras/utvecklas.

  Vi ordnar inga egna aktiviteter men kan lotsa dig till lämplig aktör eller för träning på egen hand. Kostnaden hos friskvårdsaktören står du själv för.
  Vi har en kollega på vårdcentralen i Markaryd, för bokning: 070 967 31 16

 • Hos oss kan du över 18 år få träffa dietist för kostbehandling av sjukdomar som t.ex. diabetes typ 2, fetma, undernäring, KOL, IBS, diagnostiserad glutenintolerans eller andra mag- och tarmbesvär.

  För patienter med fetma arbetar vi i team där bland annat dietist är en del men också andra professioner, som alla jobbar likvärdigt för en hälsosam livsstil med en varaktig viktnedgång.

  Vi erbjuder dig individuellt anpassade råd och behandling utifrån dina behov, förutsättningar och förmåga. Vi ger dig kunskap och stöd till att genomföra dina förändringar och följer upp din behandling över tid.

   

 • Våra matvanor spelar stor roll för vår hälsa och hos oss på Primärvårdens hälsoenhet erbjuder vi dig över 18 år råd, stöd och behandling gällande dina matvanor. Vi inleder med en kartläggning för att fånga ditt behov och din målsättning. Tillsammans skapar vi en plan för den förändring du önskar göra. Små förändringar gör stor skillnad och hälsosammare matvanor kan hjälpa dig att hålla dig frisk från flertalet livsstilsrelaterade sjukdomar.


  Vi träffar gärna dig som:

  • Känner att du behöver mer kunskap om vad som är en hälsosam kosthållning och utgår alltid ifrån Livsmedelsverkets riktlinjer och rekommendationer
  • Har kunskap om vad hälsosam mat är men upplever svårigheter att få till dessa i praktiken
  • Vill ha mer kunskap och förståelse kring kopplingen mellan din hälsa och dina matvanor

   

  Behöver du istället boka en tid hos en dietist?

  Har du idag en diagnos eller ett tillstånd såsom diabetes typ 2, KOL, IBS, Fetma (BMI över 30), undernäring (BMI under 18,5), diagnostiserad glutenintolerans eller andra mag- och tarmbesvär är du välkommen att istället boka en tid under "sjukdomsspecifik kostbehandling".

 • Vi har diplomerade tobaksavvänjare som genom råd, stöd och behandling hjälper dig som önskar bli tobaksfri. 

  Tobaksavvänjning i Region Kronoberg är kostnadsfri, men uteblivna besök debiteras. 

 • Vi erbjuder dig stöd för att sluta använda droger. Vi värdesätter att finnas tillgängliga i ett tidigt skede, redan vid oro eller misstanke om narkotikaanvändande. Vi har många års erfarenhet av att möta ungdomar/unga vuxna och föräldrar, ibland räcker det med en kort stödinsats för att fungera som individ eller familj. Vid oro eller misstanke om narkotikaanvändning kan våra drogtester fungera som ett bra komplement till samtal.

  Besök för narkotikarelaterad behandling är kostnadsfria, men uteblivna besök debiteras.

 • Vi erbjuder råd, stöd och behandling till dig som spelar om pengar och önskar bli spelfri. Vi inleder alltid med en kartläggning för att fånga ditt behov, målsättning och för att kunna individanpassa stödet du behöver under behandlingen. Genom behandlingens olika delar får du redskap att på egen hand förebygga återfall.

  Besök för spelrelaterad behandling är kostnadsfria, men uteblivna besök debiteras.

Till toppen av sidan