Medicinmottagningen Västervik

Östra Kyrkogatan 48, Västervik

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.30–11.00
Tisdag08.30–11.00
Onsdag08.30–11.00
Torsdag08.30–11.00
Fredag08.30–10.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.30
LördagStängt
SöndagStängt
Drop-in-tider
Måndag
08.15–10.00
Provtagning
Tisdag
08.15–10.00
Provtagning
Onsdag
08.15–10.00
Provtagning
Torsdag
08.15–10.00
Provtagning
Fredag
08.15–10.00
Provtagning
Lördag
Ingen drop-in
Söndag
Ingen drop-in

Besöksadress:
Östra Kyrkogatan 48, Västervik
Län, kommun:
Kalmar län, Västervik
Postadress:
Västerviks sjukhus, Medicinmottagningen, 593 81 Västervik

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Medicinmottagningen finns på Västerviks sjukhus, hus 11, plan 3 (entréplanet).

Lättast kommer du till oss genom att gå in via huvudentrén. Läs mer om parkeringsmöjligheter via denna sida:

https://www.1177.se/kalmar-lan/parkering/kalmar-lan

Hitta på plats:

Medicinmottagningen ligger i hus 11, plan 3 (entréplanet). Lättast kommer du till oss genom att gå in via huvudentrén och sväng höger så finns vi längst ner i korridoren till höger. Anmälningsskärm finns i väntrummet på medicinmottagningen.

På medicinmottagningen finns flera olika mottagningar, se mer information under vårt utbud.


Medicinmottagningens telefon – och öppettider gäller för alla mottagningar. Du kan även kontakta de olika mottagningarna via Medicinmottagningens e-tjänster.

Driftsform: Region

Här hittar du mer information om våra olika mottagningar som finns på Medicinmottagningen Västervik. Medicinmottagningens telefon och öppettider – samt e-tjänster gäller för alla mottagningar. 

 • På AK- mottagningen finns specialutbildade sjuksköterskor som ansvarar för provtagning och medicinering efter ordination av läkare, och arbetar för dig som behöver behandling att förebygga blodproppar.

 • Till oss kommer du för utredning och behandling om du har en sjukdom som är relaterade till de hormonproducerande körtlarna som bukspottkörteln (diabetes), sköldkörteln, binjurarna och hypofysen. Till oss kan du också komma om du har problem med rubbningar i kalkomsättningen, svårare fall av högt blodtryck samt benskörhet.

 • Till oss kommer du som har en sjukdom i blod- och blodbildande organ, till exempel brist på olika sorters blodkroppar samt blod- och benmärgscancer som leukemi, lymfom och myelom. Hit kommer du för utredning och behandling. Du som får blod- och benmärgscancer erbjuds kontaktsjuksköterska.

   

 • Till oss kommer du för utredning och behandling om du har lung- eller allergibesvär. Vi genomför lungfunktionsutredningar. Vi utför även allergiutredningar, pricktester och erbjuder allergivaccination.

 • Till oss kommer du som har besvär i mag- och tarmkanalen eller besvär med levern. Hos oss utreds och behandlas du och läkare tar beslut om uppföljande vård. Sjuksköterskor ger telefonrådgivning till mag-tarmmottagningens patienter.

 • Till oss kommer du för utredning och behandling om du har eller misstänks ha en neurologisk sjukdom, en muskelsjukdom eller svår huvudvärk. Du som kommer till oss kan exempelvis ha eller misstänks ha multipel skleros (MS), epilepsi, Parkinsons sjukdom, hjärntumör eller amyotrofisk lateral skleros (ALS).

 • Till oss kommer du för utredning och behandling om du har eller misstänks ha en inflammatorisk reumatisk sjukdom. Din sjukdom kan vara akut eller kronisk, men ha en sådan karaktär att den kan leda till allvarliga konsekvenser akut eller på längre sikt.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Starkt doftande hudvårdsprodukter undanbeds.

Provtagning måndag-fredag 08:15-10:00

 • Apotek Lejonet

  hus 11, ingång a

 • På Västerviks sjukhus finns möjlighet för dig som närstående eller patient att övernatta på vårt patienthotell. Patienthotellet ligger på Västerviks sjukhus i hus 7, källarvåningen. Hus 7 ligger till höger om huvudentrén. 

  Patienthotellet Västervik

 • Om du vill fotografera eller filma inom Region Kalmar läns lokaler behöver du ett fototillstånd alternativt filmtillstånd. Detta gäller oavsett vilka av våra lokaler du besöker, av hänsyn till patientsekretessen samt anhörigas och andra besökares integritet. 

  För foto- respektive filmtillstånd kontakta Region Kalmar läns pressjour.

 • Röda Korset erbjuder stöd och hjälp till dig som är patient eller besökare på våra sjukhus. Du hittar värdarna från Röda korset vid sjukhusets huvudentré. Värdarna kan hjälpa till med praktiska saker som att vägleda bland hissar och korridorer eller bara lyssna och vara sällskap när väntan blir lång. 

 • Vi erbjuder gästaccess till internet via trådlöst nätverk på de flesta platser. Servicen är kostnadsfri och det finns två olika sätt att ansluta sig, antingen via sms eller via förtryckta pappersbiljetter som kan hämtas vid informationsdisken på respektive sjukhus. 

  Uppdatera listan över tillgängliga trådlösa nätverk och om RegionKalmarlan-GUEST dyker upp i listan finns det möjlighet att ansluta sig.

  Inloggning via sms

  1. Anslut dig till det trådlösa nätverket RegionKalmarlan-GUEST. 
  2. Beroende på vilken enhet du använder kommer du antingen automatiskt till en inloggningssida eller får manuellt starta din webbläsare för att se inloggningssidan. 
  3. Läs instruktionen på sidan och klicka sedan på länken längst ner ”Jag har inget konto”. Ange därefter förnamn, efternamn och mobilnummer och klicka på knappen ”Registrera”.
  4. Nu skickas användarnamn och lösenord till din mobiltelefon, notera uppgifterna och ange dem sedan på sidan under ”Användarnamn” och ”Lösenord” och klicka på knappen ”Anslut”.
  5. Sista steget är att läsa och godkänna Region Kalmar läns användaravtal, Klicka på knappen ”Godkänn”. Ditt konto är giltigt i 24 timmar, sedan behöver du registrera dig igen.
 • Vilken mat som serveras på vårdavdelningar, BB och psykiatri ser du i våra patientmatsedlar.

  Café Smultronstället

  Vi erbjuder sallader, smörgåsar, pajer, kakor, kaffe, te och annan dryck. Vi har även tidningar, godis, glass och lotter.

  Öppettider
  Måndag - Torsdag: 8.00-16.00 
  Fredag: 8.00-14.00

  Café Smultronstället ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

  Restaurang Blåklinten

  Vi serverar tre olika varmrätter, varav en vegetarisk samt dagens sallad.

  Öppettider 
  Vardagar 11.00-13.30

  Restaurang Blåklinten ligger i hus 21 på Västerviks sjukhus.

 • Det går bra att använda mobiltelefon i Region Kalmar läns lokaler, förutom inom särskilt utmärkta zoner på länets sjukhus. Vänligen respektera dessa mobilfria zoner, då mobilens strålning annars kan störa känslig teknisk utrustning. Fråga vår personal om du är osäker på vad som gäller.

 • Här hittar du parkering- och områdeskarta för Västerviks sjukhus. Det finns ett flertal avgiftsbelagda parkeringar på sjukhuset och de är utmärkta med P på kartan. De parkeringsappar som fungerar på sjukhusets parkeringar är Easy Park och Parkster.

  Karta över Västerviks sjukhus

 • I anslutning till sjukhusets huvudentré hittar du sjukhusets reception. Här kan du till exempel fråga om vägen till mottagning eller avdelning och få hjälp med att boka din sjukresa eller färdtjänst. I receptionen kan du också betala din patientfaktura kontant om du ej kan betala via internet.

 • Det finns rullstolar att låna. De hittas i huvudentrén på sjukhuset. 

 • Andaktsrum finns i hus 21.
  Sjukhuskyrkan på Västerviks sjukhus

 • Din sjukresa är kostnadsfri om du reser i den allmänna kollektivtrafiken så som buss eller tåg. I kallelsen till vårdbesöket medföljer en biljett för resa till och från vårdbesöket. Biljetten visar du upp vid ombordstigning samt vid biljettkontroll. Fotolegitimation ska också kunna visas upp.

  Läs mer om sjukresor i Kalmar län.

 • Vi strävar efter ett tobaks- och nikotinfritt Region Kalmar län. Ingen ska ofrivilligt utsättas för tobak eller nikotin i våra lokaler eller omgivande miljöer. Användning av tobak får därför endast ske på anvisade platser. Rökning får alltså inte ske direkt utanför någon av Region Kalmar läns entréer, på balkonger eller liknande. I kioskerna på länets sjukhus säljer vi ingen tobak.

 • Om du inte pratar svenska kan du ha rätt till en språktolk för att förstå informationen du får av en läkare eller någon annan inom vården eller tandvården. Du kan också få hjälp med tolkning om du har en funktionsnedsättning. I båda fallen kostar det inget extra att få hjälp av en tolk.

  Läs mer om språktolkning 

  Läs mer om tolktjänster vid funktionsnedsättning

 • Vi ber dig att visa hänsyn till patienter, anhöriga och medarbetare genom att inte ta med dig blommor eller använda parfym och starkt doftande hud- eller hårvårdsprodukter när du besöker oss. 

Till toppen av sidan