Infektioner

Feber

Feber går oftast över av sig själv, men ibland kan du behöva söka vård. Här kan du läsa mer om feber hos barn och vuxna.

Innehåll - Feber

Visa innehåll som:
 • Feber

  När du har feber är temperaturen i kroppen högre än den brukar vara. Feber är ett av kroppens sätt att försvara sig mot infektioner som orsakas av virus och bakterier. Det är mycket vanligt att få feber i samband med till exempel förkylningar.

 • Feber hos barn

  Feber är ett av kroppens sätt att försvara sig mot infektioner som orsakas av virus eller bakterier. Barn får lätt feber, men det behöver inte betyda att de är särskilt sjuka. Det viktiga är hur barnet mår i övrigt.

 • Grupp A-streptokocker

  Grupp A-streptokocker är en vanlig bakterie som kan orsaka flera olika sjukdomar, som till exempel svinkoppor och halsfluss. Ibland kan bakterierna orsaka allvarliga infektioner. De kallas då för invasiva streptokocker.

 • Sepsis - blodförgiftning

  Sepsis innebär att en infektion påverkar hela kroppen och gör att viktiga organ som hjärtat, lungorna, hjärnan och njurarna inte fungerar som de ska. Sepsis kan vara livshotande

Mer på 1177.se

Så fungerar immunförsvaret

Kroppens immunförsvar skyddar oss från bakterier, virus och andra främmande ämnen. De vita blodkropparna är viktiga för immunförsvaret.

Infektion och inflammation

Vad är en infektion och vad är en inflammation? Det kan du läsa om här.

När du loggar in på 1177.se

Med e-tjänsterna på 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Till toppen av sidan