Fostermedicin Länssjukhuset Ryhov

Sjukhusgatan, Jönköping, hus R8.

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag13.00–14.00
Tisdag13.00–14.00
Onsdag13.00–14.00
Torsdag13.00–14.00
FredagStängt
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
FredagStängt
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Sjukhusgatan, Jönköping, hus R8.
Län, kommun:
Jönköpings län, Jönköping
Postadress:
Fostermedicin, Antenatalmottagningen, Länssjukhuset Ryhov, 551 85 Jönköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Buss nummer 3, 4, 112, 113, 114 stannar utanför sjukhusets huvudentré. Busshållplats "Jönköping Länssjukhuset Ryhov". Tidtabell och övrig information finns på www.jlt.se. Till höger om antenatalmottagningen finns det 7 parkeringsplatser reserverade för besökare till antenatalmottagningen.

Ansträngd parkeringssituation på Länssjukhuset Ryhov

Just håller vi på att bygga om huvudentrén på Länssjukhuset Ryhov och därför är det ont om parkeringsplatser. Ska du besöka sjukhuset vill vi därför be dig som har möjlighet att ta bussen, cykeln eller promenera samt att vara ute i god tid.

Hitta på plats:

Från huvudentrén gå yttervägen åt höger fram till en mindre byggnad, "hus R8". Antenatalmottagningen ligger på markplan (entréplan).

Från och med vecka 39 sker ombyggnationer vid antenatalmottagningens hus R8. Detta medför att det blir något längre väg att gå från bussen och parkeringen vid huvudentrén. Följ skyltar.

Fostermedicin erbjuder dig som är gravid ultraljudundersökning för att fastställa graviditetens längd, se antalet foster och eventuella avvikelser.


Tid för ultraljudsundersökning graviditetsvecka 12 - 13 kan du boka eller avboka via vår e-tjänst. Du kan också få hjälp av din barnmorska på kvinnohälsovården med bokning.


Du kan även nå oss på telefon måndag - fredag kl. 13 - 14 för att boka, avboka eller ändra tid. Hit kan du också ringa om du har frågor eller funderingar om ultraljudet.


Besöken på fostermedicin är avgiftsfria.


Vid hälsosamtalet på kvinnohälsovården får du information om de metoder för fosterdiagnostik som erbjuds i Jönköpings län.

Driftsform: Region

Remisskrav

Ja

Undersökningen är frivillig.

Man ser bättre vid undersökningen när det finns urin i urinblåsan, därför ska du inte kissa de närmsta 2 timmarna före undersökningen.

Om du önskar köpa bilder (2st) kostar det 50 kr, betalning via Swish.

Ta med ID-handling till besöket. En vuxen närstående tillåts vid besök. Det är inte tillåtet att ha med barn. Det är en avancerad undersökning som inte är anpassad för barn och ibland står man inför svåra situationer då det inte är lämpligt att barn är närvarande.

Om du uteblir från ett bokat besök eller avbokar eller ändrar tiden senare än tre hela vardagar (72 timmar) före besöket, får du en faktura på patientavgiften. Det gäller även bokade besök som normalt är avgiftsfria och om du har frikort. Om språktolk var bokad till besöket och du uteblir eller avbokar så sent att språktolken inte hinner bokas av får du betala en tolkavgift. Läs mer om patientavgifter på 1177.

Besöksregler

En vuxen närstående tillåts vid besök. Det är inte tillåtet att ha med barn. Det är en avancerad undersökning som inte är anpassad för barn och ibland står man inför svåra situationer då det inte är lämpligt att barn är närvarande.

Till toppen av sidan