Psykiatri i Halland

En väg in – kontaktcenter barn och ungas psykiska hälsa

Innehållet gäller Halland

Till oss kan du ringa för kvalificerad telefonrådgivning om psykisk ohälsa. Vi hjälper dig vidare till fortsatta vårdkontakter om det behövs.

Vem kan ringa till En väg in?

Har du ingen pågående kontakt med vården för ditt psykiska mående och önskar hjälp, är du välkommen att kontakta En väg in om du:

  • Är 17 år eller yngre och mår dåligt psykiskt
  • Är vårdnadshavare till någon som är 17 år eller yngre och mår dåligt psykiskt
  • I ditt arbete behöver råd och stöd gällande någon som är 17 år eller yngre och mår dåligt psykiskt

När ska jag ringa En väg in?

Ring En väg in för en första kontakt om du eller din vårdnadshavare har frågor och funderingar om ditt mående och din psykiska hälsa.

Kontakta oss om du känner oro, ångest, nedstämdhet eller mår dåligt på annat sätt. Vi som jobbar här kan hjälpa dig att hitta rätt väg för att börja må bättre. Du som är vårdnadshavare kontaktar oss för ditt barns räkning.

Om du redan har en kontakt inom vården för psykisk ohälsa ska du i första hand vända dig dit. Det kan till exempel vara en Bup-mottagning, en mottagning för Barn och ungas psykiska hälsa eller ungdomsmottagningen.

Vad händer under samtalet?

När du ringer till En väg in får du berätta om hur du mår och varför du tagit kontakt. Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta. Om du som vårdnadshavare ringer kommer du få berätta och svara på frågor om ditt barns psykiska mående.

Om det finns ett behov av fortsatta vårdinsatser hjälper vi till att boka ett besök på en av våra mottagningar i Halland. Det kan vara på en mottagning för Barn och ungas psykiska hälsa, som erbjuder insatser för barn och unga med lindriga psykiska besvär, eller hos Bup, barn- och ungdomspsykiatrin som erbjuder psykiatrisk specialistvård för barn och unga.

Samtalet kan ta upp till 60 minuter.

Frågeformulär

För att du ska få bästa hjälp kan du behöva besvara några frågor via vårt digitala verktyg Blåappen. Du får då ett sms från Region Halland till det mobilnummer du angett.

Som en del i vår uppföljning får du, efter ett år, ett sms med ett nytt frågeformulär.

Kontakt

Ring En väg in – kontaktcenter barn och ungas psykiska hälsa på telefon 010-476 19 99.

Telefonen är öppen måndag – fredag kl. 06.00-16.00. Du som ringer får knappa in ditt telefonnummer och blir då uppringd av oss.

Om du vill kan du också kontakta oss via e-tjänst. 

Till toppen av sidan